xylodarmos
Τρόμος για τα θύματα κακοποίησης - Θα ζουν με τους θύτες κάτω από την ίδια στέγη

Στα σπίτια τους να παραμένουν οι δράστες της ενδοοικογενειακής βίας για να συνεχίζουν ανενόχλητοι την κακοποίηση στις γυναίκες ή στα παιδιά τους φαίνεται να επιθυμεί η κυβέρνηση, η οποία δεν υπολογίζει την προστασία των θυμάτων, αλλά φροντίζει τη διευκόλυνση των θυτών.

Για τον λόγο αυτό προτείνει την ηλεκτρονική παρακολούθηση με «βραχιολάκι», για όσους βρίσκονται σε καθεστώς επιτήρησης λόγω ενδοοικογενειακής βίας.

Την κίνηση αυτή της κυβέρνησης προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, με φόντο την κακοποίηση της συζύγου του Απόστολου Λύτρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κανόνας πλέον θα είναι η επιβολή προσωρινής κράτησης για τα κακουργήματα ενδοοικογενειακής βίας, εκτός αν κριθεί απολύτως αιτιολογημένα ότι ο κατ’ οίκον περιορισμός με ηλεκτρονική επιτήρηση ή οι περιοριστικοί όροι αρκούν για την αποτροπή του δράστη από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων.

Για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον σύζυγό της, Απόστολο Λύτρα, ο υπουργός δήλωσε στον ΑΝΤ1:

«Όταν κάποιος είναι υπό επιτήρηση, θα προτείνουμε παρακολούθηση με βραχιολάκι. Υπάρχουν και πιο εξελιγμένα συστήματα με τη χρήση κινητών τηλεφώνων και δορυφόρων».

«Το θέμα δεν είναι ότι τώρα η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει τα ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας. Αυτά υπάρχουν, απλά τώρα έχουμε ένα πλαίσιο που επιτρέπει να φανερωθούν τα περιστατικά και η ανάγκη η διπλή μας ήταν διπλή: να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο ώστε να μπορούν να φανερώνονται τα περιστατικά και όχι απλά να φανερώνονται, αλλά να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, να παρέχεται προστασία στο θύμα όσο είναι δυνατόν, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα στους επιστήμονες που βρίσκονται αντιμέτωποι με τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας να μπορούν να τα καταγγέλλουν χωρίς να κινδυνεύουν».

Υπενθυμίζεται ότι  ο υπουργός Δικαιοσύνης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου παρουσίασε στις 11:00 το πρωί τροπολογίες και πρόσθετες διατάξεις για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, που ολοένα και εντείνονται, αλλά και αλλαγές που θα επέλθουν στην Ποινική Δικονομία.

Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε την προστασία του θύματος με απαλλαγή από την ακροαματική διαδικασία, αλλά δεν είναι σαφές πώς θα έχει προστασία στο σπίτι του το θύμα αν εφαρμοστεί το «βραχιολάκι».

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα καταγγελιών για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και όταν υπάρχουν θύματα ο εισαγγελέας αυτεπάγγελτα θα διατάζει έρευνα προκειμένου να προστατεύονται τα τέκνα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Στην τάξη υποχρεωτικά από 6 έως 17 Ιουλίου 135.000 εκπαιδευτικοί

Από 1η Σεπτεμβρίου τα μαθήματα – Στις 27 Αυγούστου να επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

stilo_molivia
Αναλώσιμα και υποδομές στο κόκκινο: Συναγερμός στα σχολεία του Λασιθίου
Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν υποχρηματοδότηση και αναποτελεσματική διαχείριση που υπονομεύουν τη λειτουργία των σχολείων
Αναλώσιμα και υποδομές στο κόκκινο: Συναγερμός στα σχολεία του Λασιθίου
Επιγραφή με το λογότυπο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Σεισμός στη ΝΔ: Αυτοί είναι οι υπουργοί και βουλευτές της νέας δικογραφίας ΟΠΕΚΕΠΕ
Δεύτερος φάκελος για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ με αίτημα άρσης ασυλίας για βουλευτές, υπουργούς και πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας
Σεισμός στη ΝΔ: Αυτοί είναι οι υπουργοί και βουλευτές της νέας δικογραφίας ΟΠΕΚΕΠΕ
Φωτιστικό έπεσε στο κεφάλι μαθήτριας στη Νέα Αρτάκη
Νέα Αρτάκη: Φωτιστικό ξεκόλλησε από την οροφή και τραυμάτισε μαθήτρια μέσα στην τάξη
Κραυγή αγωνίας από τους γονείς του 3ου Δημοτικού: «Τα παιδιά μας κινδυνεύουν στα κοντέινερ»
Νέα Αρτάκη: Φωτιστικό ξεκόλλησε από την οροφή και τραυμάτισε μαθήτρια μέσα στην τάξη