Νέες εξελίξεις καταγράφονται γύρω από την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛ.Α.Σ.), καθώς συνεχίζονται οι διεργασίες για τη συγκρότηση του νέου πολιτικού φορέα υπό τον Αλέξη Τσίπρα και πληθαίνουν οι πληροφορίες για προσχωρήσεις στελεχών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μίλτος Ζαμπάρας, αναμένεται να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα, προκειμένου να ενταχθεί στο νέο κόμμα. Ο ίδιος είχε αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και ανεξαρτητοποιηθεί στα μέσα Ιουλίου, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του.
Στην ΕΛ.Α.Σ. η Κατερίνα Νοτοπούλου
Την ίδια ώρα, η Κατερίνα Νοτοπούλου φέρεται να έχει εγγραφεί ως μέλος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης, μετά την παραίτησή της από τη βουλευτική έδρα.
Η παρουσία της στην εξέδρα κατά τη μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, ένδειξη επαναδραστηριοποίησής της στην πόλη.
Ο κύκλος των προσχωρήσεων στελεχών στην ΕΛ.Α.Σ. εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Νοεμβρίου. Το ενδιαφέρον στη συνέχεια στρέφεται στις 21 και 22 Νοεμβρίου, όταν, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, αναμένεται να παρουσιαστεί ένας πρώτος μεγάλος αριθμός υποψηφιοτήτων για τις εθνικές εκλογές.
Οι επόμενες εβδομάδες θεωρούνται, επομένως, καθοριστικές για τη διαμόρφωση του στελεχιακού δυναμικού και την οργανωτική προετοιμασία του νέου πολιτικού σχηματισμού.