Βάσεις 2021: Ποιες είναι οι σχολές που «αδειάζουν»
ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Τουλάχιστον 2 σχολές χωρίς κανέναν εισακτέο - Η Αρχιτεκτονική Ξάνθης με 0 εισακτέους - Ποιες σχολές έχουν κάτω από 20

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι βάσεις των Πανελλαδικών εξετάσεων για το έτος 2021, χαρακτηριστικό των οποίων ήταν ο αποκλεισμός περίπου 40.000 υποψηφίων, εξαιτίας της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. 

Το μέγεθος της «σφαγής» των υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές, αποδίδεται με το παράδοξο της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ξάνθης και το τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΔΙΠΑΕ, στη Δράμα που δεν θα έχουν φέτος κανέναν εισακτέο. 

Παρά τις εκκλήσεις γονέων και υποψηφίων, ακόμη και αριστούχων, να μην εφαρμοσθεί ο «κόφτης» της ΕΒΕ, το υπουργείο Παιδείας επέλεξε να εφαρμόσει το νέο σύστημα εισαγωγής μεσούσης της πανδημίας.

Ενδεικτικά, το τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Σάμο, που φέτος θα έχει μόλις 6 νέους φοιτητές στο πρώτο έτος - ενώ οι θέσεις που είχαν προβλεφθεί είναι 305, το τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη, οι επιτυχόντες είναι μόλις 3, ενώ το τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης του ίδιου πανεπιστημίου στην Κοζάνη, είχε δύο εισακτέους, ενώ η πρόβλεψη ήταν για 310 και στο τμήμα Συστημάτων Ενέργειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, μπαίνουν 3, με πρόβλεψη για 132.

Αναλυτικά τα τμήματα που θα έχουν λιγότερους από 20 εισακτέους:

 

1.png
screenshot_1.png

 

3.png

 

 

4.png

* Το Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Σχολής Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα την Πανεπιστημιακή Μονάδα Λήμνου έχει 62 εισακτέους σε 164 θέσεις.

 

Ειδήσεις, θέματα και λύσεις για Πανελλήνιες 2024 - Βάσεις εισαγωγής

Μηχανογραφικό 2024: Αφιέρωμα στα τμήματα Πληροφορικής των δημόσιων ΑΕΙ

Σχολές έως 15.000 μόρια με επαγγελματικές ευκαιρίες

Μηχανογραφικό: Διαφοροποιήσεις στις επιλογές των υποψηφίων και επιλογές που εκπλήσσουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

titanikos.jpg
Τιτανικός: Ο πραγματικός λόγος που δεν βρέθηκαν σκελετοί στα συντρίμμια
Η βύθιση του Τιτανικού το 1912 στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1.517 ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους παρασύρθηκαν από τα ρεύματα του ωκεανού ή...
Τιτανικός: Ο πραγματικός λόγος που δεν βρέθηκαν σκελετοί στα συντρίμμια