Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Το Ίδρυμα τιμά την 3η Δεκεμβρίου με δράσεις για πρόσβαση, ισότητα, εθελοντισμό και βιωματική κατανόηση της συμπερίληψης

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου 2025 με μια ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες συμπερίληψης: Πρόσβαση, ισότητα, εθελοντισμός», που συνδιοργανώνουν η Μονάδα Ισότιμης Πρόσβασης και η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τη 1 μ.μ. έως τις 3 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδρίων Καθηγητή Ηλία Ι. Κουσκουβέλη και στοχεύει στην ενίσχυση της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης γύρω από ζητήματα προσβασιμότητας, συμμετοχής και καλών πρακτικών που ενθαρρύνουν την πλήρη συμπερίληψη.

Η πρωτοβουλία φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως αφετηρία για μελλοντικές μελλοντικές δράσεις που θα ενισχύσουν την κουλτούρα σεβασμού και ισότητας στο πανεπιστήμιο. Απευθύνεται σε φοιτητές, μέλη ΔΕΠ, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες του χώρου, άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, αλλά και σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για σύγχρονες προσεγγίσεις συμπερίληψης. Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εμπειρίες της Ελευθερίας Καστρινάκη και του Ηλία Μάστορα, που αναδεικνύουν την αξία του εθελοντισμού, της καινοτομίας και του αθλητισμού στη συμπερίληψη. Επιπλέον, το εργαστήριο Νοηματικής Γλώσσας με την Ειρήνη Σοκολάκη προσφέρει στους συμμετέχοντες μια ουσιαστική βιωματική επαφή με την οπτικοκινητική επικοινωνία.

Οι διοργανωτές τονίζουν ότι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας επενδύει συστηματικά σε πολιτικές που στηρίζουν την ισότιμη συμμετοχή και την ενδυνάμωση όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου η πρόσβαση και ο σεβασμός αποτελούν σταθερές αξίες.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Μονάδα Ισότιμης Πρόσβασης στο 2310-891.141 ή στο [email protected].

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_2.jpg
Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή: Ειδική πρόσκληση για την κάλυψη κενών θέσεων ΕΕΠ
Ειδική πρόσκληση (2η) για την κάλυψη λειτουργικών κενών θέσεων μελών ΕΕΠ στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή: Ειδική πρόσκληση για την κάλυψη κενών θέσεων ΕΕΠ
ΥΠΑΙΘΑ
ΥΠΑΙΘΑ: Η ειδική πρόσκληση πρόσληψης 231 αναπληρωτών
Δημοσιεύθηκε η ειδική προκήρυξη κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε ΚΕΔΑΣΥ
ΥΠΑΙΘΑ: Η ειδική πρόσκληση πρόσληψης 231 αναπληρωτών
novartis-1200x674.jpg
Novartis: Δέσμευση των περιουσιών δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων – Νέα έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Υπόθεση Novartis: Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία των δυο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων
Novartis: Δέσμευση των περιουσιών δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων – Νέα έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος