κινητό και εξετάσεις, πανελλήνιες, πανελλαδικές εξετάσεις
Επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, από τη μητέρα υποψηφίου των πανελλαδικών εξετάσεων, αναφορικά με την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα ειδικά μαθήματα

Επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως αποστέλλει μητέρα υποψηφίου των πανελλαδικών εξετάσεων, την οποία έλαβε και δημοσιεύει το alfavita.gr. Στην παρούσα επιστολή γίνεται αναφορά στην εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα ειδικά μαθήματα. 

Μάλιστα η μητέρα του αριστούχου, αναφέρει πως ο υποψήφιος «συγκέντρωσε 17.706 μόρια από τα 4μαθηματα και 3.240 μόρια από τα σχέδια ( με μέγιστο τα 4.000 μόρια). Στο γραμμικό σχέδιο πέτυχε τον άριστο βαθμό του 18,9 και στο ελεύθερο 13,5».

Ο βαθμός του ελεύθερου υπολείπεται κατά 0,53 από την ΕΒΕ του ελεύθερου κι έτσι του απαγορεύεται η εισαγωγή του στην Αρχιτεκτονική του ΑΠΘ, όπου είναι και ο τόπος κατοικίας μας.

Έχει τη δυνατότητα εισαγωγής μόνο σε απομακρυσμένες πόλεις όπου για ευνόητους λόγους (οικονομικούς εάν δεν το καταλάβατε), δεν έχει τη δυνατότητα να φοιτήσει, άρα δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει την επιλογή του.

Αναλυτικά η επιστολή: 

Κυρία Υπουργέ Παιδείας, 

στις 18/07 σας απέστειλα σχετική επιστολή η οποία βασιζόταν στις στατιστικές αναλύσεις κάποιων αναλυτών, την οποία επισυνάπτω εκ νέου στην περίπτωση που δεν "μπορέσατε" να διαβάσετε.

Σε συνέχεια όμως της επίσημης ανακοίνωσης των Ε.Β.Ε. επανέρχομαι για να τονίσω την υπέρμετρη αδικία και τον υπέρμετρο παραλογισμό που σημειώθηκε με την εφαρμογή της Ε.Β.Ε στα ειδικά μαθήματα σχεδίου, στο δικό μου παιδί και εξ όσων γνωρίζω σε δεκάδες τουλάχιστον ακόμη υποψήφιος Αρχιτεκτονικών Σχολών.

Ο γιος με πολύ επιμονή και προσπάθεια κατάφερε να επιτύχει τη συγκέντρωση 20.946 μορίων συνολικά με στόχο την εισαγωγή του στην Αρχιτεκτονική Α.Π.Θ.

Ειδικότερα συγκέντρωσε 17.706 μόρια από τα 4μαθηματα και 3.240 μόρια από τα σχέδια ( με μέγιστο τα 4.000 μόρια). Στο γραμμικό σχέδιο πέτυχε τον άριστο βαθμό του 18,9 και στο ελεύθερο 13,5. Όπως αντιλαμβάνεστε ο βαθμός του ελεύθερου υπολείπεται κατά 0,53 από την ΕΒΕ του ελεύθερου κι έτσι του απαγορεύεται η εισαγωγή του στην Αρχιτεκτονική του ΑΠΘ, όπου είναι και ο τόπος κατοικίας μας. Έχει τη δυνατότητα εισαγωγής μόνο σε απομακρυσμένες πόλεις όπου για ευνόητους λόγους (οικονομικούς εάν δεν το καταλάβατε), δεν έχει τη δυνατότητα να φοιτήσει, άρα δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει την επιλογή του.

Εδώ θέλω να τονίσω ότι τα μαθήματα σχεδίου δεν διδάσκονται στα δημόσια σχολεία και ο μόνος τρόπος διδασκαλίας τους είναι σε ιδιωτικά φροντιστήρια επί πληρωμή.
Επίσης θέλω να τονίσω ότι ενώ γινόταν λόγος για την ΕΒΕ γενικά, για τα μαθήματα σχεδίου δεν γινόταν κανένας λόγος νωρίτερα παρά μόνο με την Εγκύκλιο της 24/05/2021, δηλαδή κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πριν τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Συμβαίνει λοιπόν το ακραία άδικο και παράλογο, με τη δική κυβέρνηση και θητεία σας ως υπουργός Παιδείας, που τονίζετε ότι επιβραβεύεται την ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Ένας άριστος υποψήφιος με 20.946 μόρια, τα 3.240 εξ αυτών στα σχέδια και με τον άριστο βαθμό του 18,9 στο γραμμικό σχέδιο, να μην μπορεί να εισαχθεί στην Αρχιτεκτονική ΑΠΘ, ούτε καν να τη δηλώσει στο μηχανογραφικό του, ενώ με βάση τις ΕΒΕ, υποψήφιος με συνολικά περίπου 16.1000 μόρια και 2.956 μόρια στα δύο μαθήματα σχεδίων, να μπορεί να εισαχθεί.

Για ποια ΑΡΙΣΤΕΙΑ μιλάτε κ. Κεραμεως ;

Τι θα σκεφτόμασταν και τι θα λέγατε στο δικό σας παιδί εάν βρισκόταν στην παραπάνω θέση;

Θέλω πολύ να πιστέψω ότι όλα αυτά συμβαίνουν από παράβλεψη αστοχία και όχι εσκεμμένα.

Και γι' αυτό πιστεύω ότι έστω και την τελευταία στιγμή και πριν τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών, πρέπει να διορθώσετε με παρέμβασή σας αυτή την παράβλεψη και υπέρμετρη αδικία. Να επαναφέρετε τη βάση του 10 στα μαθήματα σχεδίων η να παρέμβετε για τη μείωση του συντελεστή ΕΒΕ στα μαθήματα σχεδίων. Για να δώσετε την ευκαιρία ΚΑΙ στους ΑΡΙΣΤΟΎΧΟΥΣ, στο δικό μου παιδί και σε δεκάδες ακόμη παιδιά που βρίσκονται στην ίδια θέση, να εισαχθούν στη σχολή που πολύ στοχευμένα επέλεξαν και να ακολουθήσουν αργότερα το επάγγελμα που ονειρεύονται.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

limeniko
Πτώση Φάντομ: Τι οδήγησε στην τραγωδία - «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά»
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους - Ποια είναι τα πιθανά αίτια της τραγωδίας
Πτώση Φάντομ: Τι οδήγησε στην τραγωδία - «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά»
EKPA
Brain drain στην Ελλάδα, νέες θέσεις Πανεπιστημιακών και νέο μισθολόγιο
Χωρίς αξιοπρεπείς αποδοχές δε μπορούν τα ιδρύματα να προσελκύσουν τους επιστήμονες που ήδη εργάζονται στο εξωτερικό με υψηλές αμοιβές και υπό...
Brain drain στην Ελλάδα, νέες θέσεις Πανεπιστημιακών και νέο μισθολόγιο