Αγανάκτηση προκαλεί σε γονείς και μαθητές ο αποκλεισμός από τις πανελλήνιες εξετάσεις λόγω της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής - Ακόμα μία επιστολή γονέα στην υπουργό Παιδείας

Ο αποκλεισμός πολλών μαθητών από τις Σχολές της πρώτης τους επιλογής στις πανελλαδικές εξετάσεις, λόγω της θέσπισης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ιδιαίτερα στα ειδικά μαθήματα, έχει φέρει πολλές αντιδράσεις σε γονείς και μαθητές, οι οποίοι συντάσσουν επιστολές προς την υπουργό Παιδείας, ζητώντας να μην ισχύει για φέτος η ΕΒΕ ή τουλάχιστον να επανέλθει στο σχέδιο του 10.

Η ΕΒΕ που έχει οριστεί στα ειδικά μαθήματα, και ιδιαίτερα στο γραμμικό και ελεύθερο σχέδιο, αναμένεται να στερήσει φέτος σε πολλούς μαθητές με πολύ καλές βαθμολογίες την είσοδο τους στα ΑΕΙ της προτίμησης τους. Στην περίπτωση αυτή, μία γονέας διαμαρτύρεται, γιατί αν και ο γιος της έγραψε πολύ παραπάνω από την περσινή βάση εισαγωγής της Γραφιστικής που επιθυμεί, δεν θα εισαχθεί τελικά στην Σχολή αυτή λόγω της ΕΒΕ στα δύο ειδικά μαθήματα που προαναφέραμε, στα οποία είναι 14,02 για το ελεύθερο σχέδιο και 15,30 για το γραμμικό.

Η επιστολή

Κυρία υπουργέ παιδείας,

Γνωρίζοντας ότι ο χρόνος σας είναι πολύτιμος  θα ήθελα να σας απασχολήσω και να αναφερθώ στην φετινή σας απόφαση για την εφαρμογή της ΕΒΕ. Ο γιος μου υποψήφιος από τον τομέα εφαρμοσμένων τεχνών των ΕΠΑΛ συγκέντρωσε 17.540 μόρια και  το όνειρο του είναι η γραφιστική. Τα μόρια που συγκέντρωσε είναι 5.150 περισσότερα από την βάση του 2020 και 3.075 περισσότερα από τη βάση του 2019.

Παρ’όλα αυτά ενώ έχει συγκεντρώσει 2.700 (13,5) μόρια στα σχέδια δεν μπορεί να περάσει στη γραφιστική που θέλει γιατί δεν πιάνει την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα σχέδια η οποία είναι 14,02 για το ελεύθερο σχέδιο και 15,30 για το γραμμικό.

Τη σχολική χρονιά που πέρασε τα παιδιά διδάσκονταν τα σχέδια διαδικτυακά ..  Πόσο εφικτό είναι να μάθεις σχέδιο από την οθόνη του υπολογιστή; Εννοώ το ελεύθερο γιατί ΤΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Όλο  αυτό που έγινε την περσινή χρονιά με την εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν ήταν διόλου φυσιολογικό .Και έρχεται και η ΕΒΕ και δίνει τη χαριστική βολή στα παιδιά μας. Πόσο ηθικό αλήθεια είναι να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση για την εφαρμογή της  ΕΒΕ στη μέση της σχολικής χρονιάς;

Σας παρακαλώ να ξανασκεφτείτε τουλάχιστον για φέτος να επανέλθει η ΕΒΕ στα σχέδια στο 10. Μη στερήσετε ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΑ τα όνειρα από τα παιδιά μας.

Με τιμή  

Ευσταθίου Αγγελική

Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία στην Αττική; Πότε θα βγει η απόφαση - Τι είπε ο Περιφερειάρχης

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Τηλεφωνική απάτη
Απάτη «μαμούθ» στη Λάρισα: Άρπαξαν 195.000 ευρώ από λογαριασμό επιχειρηματία
«Σήκωσαν» από λογαριασμό επιχειρηματία 195.000 ευρώ - Μετέφεραν χρήματα σε 51 λογαριασμούς με τη μέθοδο «vishing»
Απάτη «μαμούθ» στη Λάρισα: Άρπαξαν 195.000 ευρώ από λογαριασμό επιχειρηματία