Επιστολή σε Κεραμέως: Στερείτε τα όνειρα από τα παιδιά μας
Αγανάκτηση προκαλεί σε γονείς και μαθητές ο αποκλεισμός από τις πανελλήνιες εξετάσεις λόγω της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής - Ακόμα μία επιστολή γονέα στην υπουργό Παιδείας

Ο αποκλεισμός πολλών μαθητών από τις Σχολές της πρώτης τους επιλογής στις πανελλαδικές εξετάσεις, λόγω της θέσπισης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ιδιαίτερα στα ειδικά μαθήματα, έχει φέρει πολλές αντιδράσεις σε γονείς και μαθητές, οι οποίοι συντάσσουν επιστολές προς την υπουργό Παιδείας, ζητώντας να μην ισχύει για φέτος η ΕΒΕ ή τουλάχιστον να επανέλθει στο σχέδιο του 10.

Η ΕΒΕ που έχει οριστεί στα ειδικά μαθήματα, και ιδιαίτερα στο γραμμικό και ελεύθερο σχέδιο, αναμένεται να στερήσει φέτος σε πολλούς μαθητές με πολύ καλές βαθμολογίες την είσοδο τους στα ΑΕΙ της προτίμησης τους. Στην περίπτωση αυτή, μία γονέας διαμαρτύρεται, γιατί αν και ο γιος της έγραψε πολύ παραπάνω από την περσινή βάση εισαγωγής της Γραφιστικής που επιθυμεί, δεν θα εισαχθεί τελικά στην Σχολή αυτή λόγω της ΕΒΕ στα δύο ειδικά μαθήματα που προαναφέραμε, στα οποία είναι 14,02 για το ελεύθερο σχέδιο και 15,30 για το γραμμικό.

Η επιστολή

Κυρία υπουργέ παιδείας,

Γνωρίζοντας ότι ο χρόνος σας είναι πολύτιμος  θα ήθελα να σας απασχολήσω και να αναφερθώ στην φετινή σας απόφαση για την εφαρμογή της ΕΒΕ. Ο γιος μου υποψήφιος από τον τομέα εφαρμοσμένων τεχνών των ΕΠΑΛ συγκέντρωσε 17.540 μόρια και  το όνειρο του είναι η γραφιστική. Τα μόρια που συγκέντρωσε είναι 5.150 περισσότερα από την βάση του 2020 και 3.075 περισσότερα από τη βάση του 2019.

Παρ’όλα αυτά ενώ έχει συγκεντρώσει 2.700 (13,5) μόρια στα σχέδια δεν μπορεί να περάσει στη γραφιστική που θέλει γιατί δεν πιάνει την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα σχέδια η οποία είναι 14,02 για το ελεύθερο σχέδιο και 15,30 για το γραμμικό.

Τη σχολική χρονιά που πέρασε τα παιδιά διδάσκονταν τα σχέδια διαδικτυακά ..  Πόσο εφικτό είναι να μάθεις σχέδιο από την οθόνη του υπολογιστή; Εννοώ το ελεύθερο γιατί ΤΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Όλο  αυτό που έγινε την περσινή χρονιά με την εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν ήταν διόλου φυσιολογικό .Και έρχεται και η ΕΒΕ και δίνει τη χαριστική βολή στα παιδιά μας. Πόσο ηθικό αλήθεια είναι να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση για την εφαρμογή της  ΕΒΕ στη μέση της σχολικής χρονιάς;

Σας παρακαλώ να ξανασκεφτείτε τουλάχιστον για φέτος να επανέλθει η ΕΒΕ στα σχέδια στο 10. Μη στερήσετε ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΑ τα όνειρα από τα παιδιά μας.

Με τιμή  

Ευσταθίου Αγγελική

Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η Οργισμένη απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στο χυδαίο βίντεο Μπογδάνου (vid)

«Είχε γίνει η ζωή μου κόλαση» – Πώς καθηγητής προσέγγιζε ερωτικά φοιτήτριές του

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα