Διαβαθμισμένης δυσκολίας τα θέματα στη Βιολογία Προσανατολισμού, μέτριας δυσκολίας στη Βιολογία Γενικής Παιδείας
Στο μάθημα της Βιολογίας Ομάδας Προσανατολισμού και Γενικής Παιδείας εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων

Με το μάθημα της Βιολογίας έπεσε σήμερα η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων που στοχεύουν σε σχολή του 3ου επιστημονικού πεδίου (Επιστήμες Υγείας & Ζωής). Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται με τα ειδικά μαθήματα από τις 21 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.

Στη Βιολογία της Ομάδας Προσανατολισμού τα θέματα ήταν σχετικά εύκολα όπως εξηγεί στο alfavita.gr ο καθηγητής Πολυχρόνης Δεμέναγας από το Φροντιστήριο Ορόσημο Πειραιά, τα οποία κινήθηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι. 

«Τα δύο πρώτα θέματα ήταν πολύ εύκολα και μάλιστα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες όλων των μαθητών. Ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής θα μπορούσε να λύσει τις ασκήσεις μέσα σε δέκα λεπτά, ενώ ένας μέτριος μαθητής θα μπορούσε να απαντήσει τα ζητούμενα χωρίς καμία δυσκολία» επισημαίνει.

Τα θέματα Γ’ και Δ’ θέμα δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολα αλλά απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους υποψηφίους. «Χρειάζονταν καλές γνώσεις και ιδιαίτερη προσοχή, ενώ στο Δ’ θέμα απαιτούνταν συνδυαστικές γνώσεις από τα κεφάλαια 4, 5 και 6» εξηγεί ο κ. Δεμέναγας.

Προσθέτει επίσης ότι οι υποψήφιοι θα έπρεπε να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις απαντήσεις τους σε ό,τι αφορά τις αιτιολογήσεις και να δώσουν έμφαση στη λεπτομέρεια.

Σε ό,τι αφορά τη Βιολογία Γενικής Παιδείας (που απευθύνεται κυρίως στους υποψηφίους των θεωρητικών επιστημών και των οικονομικών) τα ζητούμενα ήταν αρκετά σε αριθμό και μεγάλης έκτασης, ενώ κάλυπταν όλη την ύλη. «Τα δύο πρώτα θέματα ήταν βατά, αλλά το τρίτο και τέταρτο θέμα ήταν απαιτητικά σε σχέση πάντοτε με αυτούς που το δίνουν» διευκρινίζει.

Αύριο, Τετάρτη, οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων διαγωνίζονται στα μαθήματα: Ναυτικές μηχανές / Μηχανές πλοίου ΙΙ, Υγιεινή, Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων, Ηλεκτρικές Μηχανές, Κεντρικά Συστήματα.

Χρύσα Βαϊνανίδη

Δείτε επίσης: 

Πανελλήνιες 2019: Θέματα, εκτιμήσεις, απαντήσεις στη Βιολογία ΓΠ και ΟΠ Θετικών Σπουδών

 


 

Spoudase Festival 2019 - 22,23 Ιουνίου στην Τεχνόπολη

Δωρεάν συμβουλές για την Συμπλήρωση Μηχανογραφικού, ψυχομετρικά τεστ, και επαγγελματικός προσανατολισμός για χιλιάδες μαθητές στο Spoudase Festival ακριβώς μετά τις Πανελλαδικές εξετάσεις στις 22-23 Ιουνίου στη Τεχνόπολη.

Οι χιλιάδες νέοι ανάμεσά τους και οι μαθητές θα γνωρίσουν εκπροσώπους απ' όλα τα δημόσια Πανεπιστήμια και τα τμήματά τους αλλά και τα Ιδιωτικά Κολέγια της Ελλάδας

Το Spoudase Festival είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό Φεστιβάλ στην Ελλάδα που πραγματοποιείται για 3η συνεχή χρονιά στη Τεχνόπολη με πάνω από 30.000 επισκέπτες υπό την αιγίδα της ΓΓΔΜ του Υπ.Παιδείας και της ΓΓΕΕ του Υπ.Ψηφιακής Πολιτικής

Πάνω από 200 σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού θα παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους ενώ παράλληλα πάνω από 200 σεμινάρια από δημόσια πανεπιστήμια θα πραγματοποιούνται σε 3 διαφορετικά αμφιθέατρα με σκοπό την επιμόρφωση των επισκεπτών σε όλα τα αντικείμενα

Όροι συμμετοχής

Για να συμμετέχετε είναι απαραίτητο να δηλώσετε πως θα πάτε στο event στο Facebook εδώ και να ακολουθήσετε την σελίδα μας στο Instagram
 

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

ΝΤ Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ: Νίκη για την προστασία της μητρότητας!
ΝΤ Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ: Νίκη για την προστασία της μητρότητας!
Συνεχίζουμε για να κατοχυρωθεί νομοθετικά πως θα σταματήσουν οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, λόγω επαπειλούμενων κυήσεων!
ΝΤ Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ: Νίκη για την προστασία της μητρότητας!