Μια τραγική υπόθεση βίας συγκλονίζει την πόλη της Λα Σπέτσια στη βορειοδυτική Ιταλία, καθώς ένας 18χρονος μαθητής τεχνικού λυκείου έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση με μαχαίρι από 19χρονο συμμαθητή του.
Το περιστατικό σημειώθηκε μέσα σε σχολική αίθουσα, όταν ο Ζουχαίρ Ατίφ χρησιμοποίησε μαχαίρι που είχε φέρει από το σπίτι του και τραυμάτισε τον Γιούσεφ Αμπανούμπ στο ήπαρ, στους πνεύμονες και στο διάφραγμα. Παρά την άμεση μεταφορά του θύματος στο νοσοκομείο και την προσπάθεια των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, ο Αμπανούμπ υπέκυψε στα τραύματά του.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η επίθεση φαίνεται να σχετίζεται με προηγούμενες προσωπικές εντάσεις μεταξύ των δύο μαθητών, κυρίως γύρω από τη συναναστροφή τους με μια νεαρή κοπέλα. Οι οικογένειες των δύο νεαρών προέρχονται από διαφορετικές χώρες: η οικογένεια του θύματος από την Αίγυπτο και του δράστη από το Μαρόκο.
Ο δήμαρχος της Λα Σπέτσια, Πιερλουίτζι Περακίνι, τόνισε ότι «όλοι οι μετανάστες στην πόλη μας είναι πλήρως ενταγμένοι στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή» και χαρακτήρισε το περιστατικό τραγωδία που δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί. Ο Ιταλός υπουργός Παιδείας, Τζουζέπε Βαλντιτάρα, πρόσθεσε ότι «τα σχολεία πρέπει να διδάσκουν σεβασμό προς τους ανθρώπους και τους κανόνες», υπογραμμίζοντας την ανάγκη για πρόληψη της βίας σε μαθητικά περιβάλλοντα.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία και επαναφέρει στο προσκήνιο τη σημασία της παιδείας στη διαχείριση συγκρούσεων και την προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης μέσα στα σχολεία. Οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για την υπόθεση, ενώ η κοινότητα της Λα Σπέτσια θρηνεί για την απώλεια ενός νέου ανθρώπου.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται
Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία
Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο
Νίκος Μακρής