Βρυξέλλες: Φλεγόμενο σκηνικό στο κέντρο της πόλης – Επεισόδια και συγκρούσεις για την Παιδεία
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Έκρυθμη κατάσταση στις Βρυξέλλες: Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε σταθμό και συγκρούστηκαν με την αστυνομία

Σκηνές μεγάλης αναταραχής εκτυλίχθηκαν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, όπου περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους νέοι, συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην εκπαίδευση που προωθεί η κυβέρνηση της Ομοσπονδίας Βαλλονίας–Βρυξελλών.

Η κινητοποίηση, που ξεκίνησε έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της βελγικής πρωτεύουσας, εξελίχθηκε σε πεδίο έντονων συγκρούσεων, όταν ομάδες διαδηλωτών παραβίασαν τα αστυνομικά μέτρα ασφαλείας και προχώρησαν σε βανδαλισμούς και καταστροφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, καταγράφηκαν πυρκαγιές σε κυλιόμενες σκάλες του σταθμού, ενώ στάσεις λεωφορείων υπέστησαν ζημιές. Παράλληλα, διαδηλωτές εκτόξευσαν πυροτεχνήματα προς τις αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν φωτιά σε ποδήλατα και άλλα αντικείμενα που βρίσκονταν στο οδόστρωμα.

Η αστυνομία προχώρησε σε αυξημένα μέτρα ασφαλείας, περιορίζοντας την πρόσβαση στον κεντρικό σταθμό και διατηρώντας ανοιχτή μόνο μία έξοδο, ενώ στο σημείο αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση των εστιών φωτιάς.

Επεισόδια καταγράφηκαν και σε άλλα σημεία της πόλης, επηρεάζοντας τη λειτουργία του δικτύου μεταφορών. Ιδιαίτερη ένταση σημειώθηκε στον σταθμό Saint-Guidon του μετρό, στην περιοχή Anderlecht, όπου διαδηλωτές φέρονται να τοποθέτησαν εμπόδια στις γραμμές και να ενεργοποίησαν πυροσβεστήρες μέσα στις αποβάθρες.

Μέρος των συγκεντρωμένων δήλωσε ότι σκόπευε να κινηθεί προς το Κοινοβούλιο της Γαλλικής Κοινότητας, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες ενισχύονται οι αντιδράσεις απέναντι στις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζονται στον χώρο της εκπαίδευσης.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει επίσημο απολογισμό για τυχόν συλλήψεις ή τραυματισμούς, ενώ οι ακριβείς πτυχές των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων που έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

astynomia peripoliko
Σοκ στα Τρίκαλα: 86χρονος σκότωσε τον αδελφό του – Έρευνες για το αν ήταν προμελετημένη η ενέργεια
Τρίκαλα: Συνεχίζονται οι έρευνες για την αδελφοκτονία – Στο μικροσκόπιο τα αίτια της τραγωδίας
Σοκ στα Τρίκαλα: 86χρονος σκότωσε τον αδελφό του – Έρευνες για το αν ήταν προμελετημένη η ενέργεια
Βρυξέλλες: Φλεγόμενο σκηνικό στο κέντρο της πόλης – Επεισόδια και συγκρούσεις για την Παιδεία
Έκρυθμη κατάσταση στις Βρυξέλλες: Φλεγόμενο σκηνικό - Μαζικές αντιδράσεις στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις
Έκρυθμη κατάσταση στις Βρυξέλλες: Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε σταθμό και συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Έκρυθμη κατάσταση στις Βρυξέλλες: Φλεγόμενο σκηνικό - Μαζικές αντιδράσεις στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις