Το πρώτο βήμα: καλό στράγγισμα
Αφού κόψουμε τις πατάτες, τις πλένουμε πολύ καλά για να φύγει το άμυλο και τις αφήνουμε να στραγγίσουν πλήρως. Το νερό είναι εχθρός του τηγανίσματος, αν πέσει στο καυτό λάδι, θα προκαλέσει πιτσιλιές και θα κάνει τις πατάτες να κολλήσουν.
Το σωστό σκεύος και το λάδι
Οι πατάτες χρειάζονται μπόλικο λάδι και βαθύ σκεύος. Η στάθμη του λαδιού πρέπει να τις σκεπάζει εντελώς ώστε να κολυμπούν μέσα σε αυτό. Αν το λάδι είναι λίγο ή το τηγάνι μικρό, οι πατάτες θα ακουμπούν στον πάτο και θα κολλήσουν. Αν δεν υπάρχει αρκετός χώρος, είναι προτιμότερο να τις τηγανίσετε σε δόσεις.
Η θερμοκρασία κάνει τη διαφορά
Ζεσταίνουμε καλά το λάδι πριν ρίξουμε τις πατάτες. Στην αρχή, τις τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ώστε να σχηματίσουν μια ελαφριά κρούστα που θα τις προστατεύσει από το κόλλημα. Έπειτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά και να πάρουν αυτό το τέλειο χρυσαφένιο χρώμα.
Το μυστικό της φριτέζας
Αν διαθέτετε μεταλλικό δίχτυ ή καλάθι τηγανίσματος, χρησιμοποιήστε το. Διευκολύνει την ομοιόμορφη βύθιση των πατατών στο λάδι και το στραγγισμα μόλις είναι έτοιμες, διατηρώντας τες τραγανές για περισσότερη ώρα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 24/11
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom