Μαχητικά
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μετά την Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία και Ελβετία στέλνουν πολεμικά για τη «θωράκιση» της Κύπρου - Τι απαντά το Ιράν

Με συνεχείς εκρήξεις σε Τεχεράνη, Ταμπρίζ και Ούρμια και «απαντήσεις» του Ιράν σε στρατηγικούς στόχους των ΗΠΑ, συνεχίζεται για 4η ημέρα ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή. 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ συνεχίζει τις σφοδρές επιθέσεις κατά του Ιράν, ενώ δεσμεύτηκε να πλήξει τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο με αυξανόμενη ένταση. 

Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία στέλνουν πολεμικά

Σύμφωνα με το Euronews, η Γαλλία πρόκειται να αποστείλει φρεγάτα του στόλου της στην Κύπρο, καθώς και αντιαεροπορικά και αντιπυραυλικά συστήματα. Η εμπλοκή της Γαλλίας έχει στόχο να βοηθήσει στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ζήτησε την αποστολή φρεγάτας και από τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς κατά τηλεφωνική επικοινωνία τη Δευτέρα. Ο κ. Μερτς φέρεται να ανταποκρίθηκε θετικά.

Τέλος, η Βρετανία θα αποστείλει στην περιοχή ελικόπτερα με δυνατότητες εξουδετέρωσης drones, καθώς και το αντιτορπιλικό HMS Dragon. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, επιβεβαίωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα ενισχύσει τις αμυντικές του επιχειρήσεις, μετά από συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου.

Το Ιράν προειδοποιεί τις ευρωπαϊκές χώρες να μην εμπλακούν στον πόλεμο

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Εσμαΐλ Μπαγχαΐ προειδοποίησε τις ευρωπαϊκές χώρες να μην εμπλακούν στη σύγκρουση με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, αφού η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία δήλωσαν ότι είναι έτοιμες για «αμυντικές ενέργειες» με στόχο την καταστροφή των ιρανικών στρατιωτικών δυνατοτήτων.

«Θα πρόκειται για πράξη πολέμου. Κάθε τέτοια ενέργεια κατά του Ιράν θα θεωρηθεί ως χειρονομία συνέργειας με τους επιτιθέμενους», δήλωσε ο Μπαγχαΐ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Τεχεράνη.

Τι σημαίνει η αποστολή του βρετανικού πολεμικού πλοίου στην Κύπρο

Ο στρατιωτικός αναλυτής Μάικλ Κλαρκ, στο εβδομαδιαίο Q&A του Skynews, απάντησε στο ερώτημα αν το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να μπει στον πόλεμο κατά του Ιράν.

«Θα εκπλαγώ πολύ αν προχωρούσαμε σε κάποιου είδους επιθέσεις αντιποίνων εν μέσω... του χάους στο οποίο εξελίσσεται αυτός ο πόλεμος», δήλωσε.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να προασπίζεται τις στρατιωτικές του εγκαταστάσεις στην περιοχή της σύγκρουσης, αλλά δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, πρόσθεσε ο Κλαρκ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: Ιδίας δυσκολίας με τα περσινά τα θέματα στα ΓΕΛ
Πώς σχολιάζει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία τα θέματα που «έπεσαν» σήμερα στις πανελλαδικές εξετάσεις
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: Ιδίας δυσκολίας με τα περσινά τα θέματα στα ΓΕΛ
ASEP
ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2026: Άμεσα τα αποτελέσματα - Ενεργοποιείται η κληρωτίδα
Η ηλεκτρονική εφαρμογή ανοικτής κληρωτίδας κατατάσσει τους ισοβαθμούντες υποψήφιους και είναι το τελευταίο βήμα πριν από την έκδοση των αποτελεσμάτων
ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2026: Άμεσα τα αποτελέσματα - Ενεργοποιείται η κληρωτίδα