Υπάρχουν δεκάδες μυστικά και μικρές τεχνικές που υπόσχονται τις τέλειες πατάτες, αλλά η συνταγή που σας παρουσιάζουμε ξεχωρίζει για την απλότητά της και την εγγυημένη επιτυχία.
Υλικά:
4 μεγάλες πατάτες με τη φλούδα, καλά πλυμένες
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Η διαδικασία:
Ξεκινάμε βράζοντας τις πατάτες ολόκληρες, χωρίς να τις καθαρίσουμε, σε κατσαρόλα με άφθονο νερό για περίπου 30 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν, στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο. Όταν φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία, προσθέτουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε για 2–3 λεπτά, μέχρι να αλλάξει ελαφρά το χρώμα τους και να γίνουν σχεδόν λευκές εξωτερικά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και συνεχίζουμε για περίπου 10 λεπτά, έως ότου οι πατάτες μαλακώσουν εσωτερικά και αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα εξωτερικά – χωρίς να σκουρύνουν υπερβολικά. Τις αφαιρούμε προσεκτικά και τις αλατίζουμε όσο είναι ακόμη ζεστές.
Μικρά μυστικά για καλύτερο αποτέλεσμα:
Χρήση χύτρας ταχύτητας: ο χρόνος βρασίματος πέφτει στα 10 λεπτά.
Αν δεν έχετε κατσαρόλα με δίχτυ, ένα βαθύ τηγάνι και τρυπητή κουτάλα θα σας λύσουν τα χέρια.
Μην τηγανίζετε πολλές πατάτες ταυτόχρονα: χρειάζονται χώρο για να “κολυμπούν” στο λάδι και να γίνουν τραγανές.
Με αυτά τα απλά βήματα, οι πατάτες σας θα έχουν τη χρυσαφένια, τραγανή εξωτερική υφή και τη βουτυρένια, απαλή καρδιά στο εσωτερικό – το ιδανικό συνοδευτικό για κάθε γεύμα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Μαρία Δούση