Υλικά:
1 συσκευασία μεγάλες βρασμένες γαρίδες Γριλανδίας, έτοιμες για κατανάλωση
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κουταλιές της σούπας μπράντι
1 καρδιά μαρουλιού
6 ντοματίνια (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Αφήνετε τις γαρίδες να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 ώρες ή, αν προτιμάτε, στο ψυγείο για περίπου 8 ώρες. Μόλις αποψυχθούν, τις στραγγίζετε καλά.
Ξεχωρίζετε τα πιο τρυφερά φύλλα από την καρδιά του μαρουλιού. Κρατάτε τα 12 μικρότερα για διακόσμηση και κόβετε τα 6 μεγαλύτερα σε λεπτές λωρίδες.
Μοιράζετε τις λωρίδες μαρουλιού σε 6 ποτήρια ή μικρά μπολάκια, ώστε να σχηματίσουν τη βάση του πιάτου.
Σε ένα μπολ, αναμειγνύετε τη μαγιονέζα με τον μαϊντανό και το μπράντι. Προσθέτετε τις γαρίδες και ανακατεύετε απαλά, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα από τη σάλτσα.
Μοιράζετε το μείγμα στις κούπες ή τα μπολάκια και διακοσμείτε με τα τρυφερά φύλλα μαρουλιού. Αν θέλετε, τοποθετείτε στο κέντρο από ένα ντοματίνι για χρώμα και φρεσκάδα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ