Μπριζόλα
Μια εύκολη και πεντανόστιμη πρόταση για το καθημερινό ή το κυριακάτικο τραπέζι

Ζουμερές μπριζόλες, γλυκά ντοματίνια και η χαρακτηριστική γεύση του βαλσαμικού ξιδιού δημιουργούν ένα πιάτο γεμάτο άρωμα και νοστιμιά. Ιδανικό για όσους θέλουν κάτι γρήγορο, αλλά εντυπωσιακό.

  • Μπριζόλες µε ντοµατίνια και βαλσαµικό
  • Μερίδες: 4
  • Προετοιμασία: 10'
  • Χρόνος: 18'-20'
  • Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά

  •     4 χοιρινές µπριζόλες από σπάλα, µε το κόκαλο, πάχους 2 εκ. και βάρους περίπου
  •     200 γρ. η καθεµία 1 µέτριο κρεµµύδι, σε ψιλά καρέ
  •     2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαµικό
  •     4 σκελίδες σκόρδου (ή όσο µας αρέσει), λιωµένες
  •     300 γρ. ντοµατίνια, ολόκληρα
  •     1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού ή δυόσµου, ψιλοκοµµένα
  •     αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
  •     50 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

  • Σε ένα µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε µια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουµε το µισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, ώστε να κάψει καλά, και προσθέτουµε τις µπριζόλες (αν δεν χωράνε όλες µαζί, τις ψήνουµε σε δύο δόσεις µοιράζοντας αντίστοιχα και τα υπόλοιπα υλικά). Τις σοτάρουµε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώνουµε. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και συνεχίζουµε για άλλα 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αποσύρουµε τις µπριζόλες από το τηγάνι και τις βάζουµε σε ένα πιάτο, σκεπασµένες.
  • Βάζουµε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεµµύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουµε σε δυνατή φωτιά για περίπου 1 λεπτό, µέχρι να µαλακώσουν, «ξύνοντας» µε ξύλινη κουτάλα τα πλαϊνά του τηγανιού ώστε να πάρουµε τα νόστιµα γλάσα που έχουν αφήσει οι µπριζόλες στο τηγάνι. Ρίχνουµε τα ντοµατίνια, το βαλσαµικό και αλατοπίπερο. Χαµηλώνουµε στο µέτριο τη φωτιά και συνεχίζουµε το ψήσιµο για περίπου 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς τα ντοµατίνια και να βγάλουν τα ζουµιά τους. Προσθέτουµε στο τηγάνι το βασιλικό και τα ζουµιά που θα έχουν βγάλει οι µπριζόλες στο πιάτο και ανακατεύουµε. Σερβίρισµα: Σερβίρουµε τις µπριζόλες µε τα ντοµατίνια και το ζουμί τους, και ψωµί ή αραβικές πίτες.
  • Στο ποτήρι μας αγιωργίτικο, Μerlot και κρητικά χαρμάνια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καψάλης
Λεόντειος Σχολή Αθηνών: Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Μιλτιάδης (Μίλτος) Καψάλης
Ο φιλόλογος που ταύτισε τη γνώση με την ανθρωπιά και άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα σε γενιές μαθητών
Λεόντειος Σχολή Αθηνών: Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Μιλτιάδης (Μίλτος) Καψάλης
public_8.jpg
Νέες προσλήψεις στα Public: Ανοίγουν περισσότερες από 20 θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πλήρους και μερικής απασχόλησης οι διαθέσιμες θέσεις σε καταστήματα και κεντρικές λειτουργίες – Δείτε ποιες ειδικότητες ζητούνται
Νέες προσλήψεις στα Public: Ανοίγουν περισσότερες από 20 θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα
social media
Έρευνα ΑΠΘ: Ποια πολιτικά posts «κερδίζουν» το Facebook και τι αποκαλύπτουν για την ελληνική κοινωνία
Από τα δικαστήρια και τις τράπεζες έως την οικογένεια, τη μετανάστευση και την εμπιστοσύνη στους θεσμούς – Τα ευρήματα των ερευνών που παρουσιάστηκαν...
Έρευνα ΑΠΘ: Ποια πολιτικά posts «κερδίζουν» το Facebook και τι αποκαλύπτουν για την ελληνική κοινωνία