psigio
Ορισμένα τρόφιμα χάνουν τη γεύση, τη φρεσκάδα ή και τα θρεπτικά τους συστατικά όταν φυλάσσονται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Ας δούμε ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουμε να βάζουμε στο ψυγείο και πώς να τα αποθηκεύουμε σωστά:

Μπανάνες
Η ψύξη προκαλεί ταχεία μαύρισμα και υπερβολική μαλακότητα. Καλύτερα να τις αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα μπολ για πιο αργή ωρίμανση και καλύτερη γεύση.

Βασιλικός
Το ψυγείο καταστρέφει τα φύλλα του λόγω της υγρασίας, προκαλώντας αλλαγή χρώματος και σάπισμα. Κρατήστε τον σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από το νερό.

Κρεμμύδια
Ολόκληρα κρεμμύδια δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο γιατί μαλακώνουν γρήγορα. Ιδανικά φυλάσσονται σε σκοτεινό και ξηρό μέρος, μακριά από πατάτες, οι οποίες εκκρίνουν αιθυλένιο και προκαλούν βλάστηση. Τα κομμένα κρεμμύδια μπορούν να μπουν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Πατάτες
Η ψύξη μετατρέπει το άμυλο σε ζάχαρη, με αποτέλεσμα γλυκιά γεύση και ταχεία ροδίσματα κατά το μαγείρεμα. Κρατήστε τις σε σκοτεινό, δροσερό μέρος εκτός ψυγείου.

Ντομάτες
Η ψύξη επηρεάζει τη γεύση και την υφή τους. Φυλάξτε τις σε θερμοκρασία δωματίου για να ωριμάσουν φυσικά και να διατηρήσουν τη γλυκύτητα τους.

Καφές
Η ψύξη προσθέτει υγρασία που αλλοιώνει τη γεύση. Αποθηκεύστε τους κόκκους ή τον αλεσμένο καφέ σε αδιαφανές, αεροστεγές δοχείο. Μπορείτε να καταψύξετε τους κόκκους για μεγαλύτερη διάρκεια φρεσκάδας.

Αβοκάντο
Τα άγουρα αβοκάντο πρέπει να ωριμάζουν σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 μέρες και να μπαίνουν στο ψυγείο μόνο όταν έχουν μαλακώσει, ώστε να διατηρηθούν μέχρι την κατανάλωση.

Σάλτσες
Κέτσαπ, σόγια και καυτερές σάλτσες μπορούν να φυλαχθούν εκτός ψυγείου χάρη στο αλάτι, τη ζάχαρη και το ξίδι που περιέχουν, αλλά αν είναι ανοιχτές και δεν χρησιμοποιούνται συχνά, μην μένουν εκτός για πάνω από ένα μήνα. Οι έτοιμες σάλτσες για μακαρόνια πρέπει να ψύχονται μετά το άνοιγμα.

Βούτυρο
Μπορεί να διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου για ευκολία άπλωσης, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Στο ψυγείο σκληραίνει.

Ψωμί
Στο ψυγείο κρατάει μερικές μέρες παραπάνω, αλλά γίνεται πιο σκληρό. Αν προτιμάτε μαλακό ψωμί, αφήστε το εκτός ψυγείου.

Λεμόνια
Φυλάξτε τα στο ψυγείο, αλλά έξω από σακούλες, ώστε να μην μουχλιάσουν. Τοποθετήστε τα στα συρτάρια του ψυγείου για καλύτερη διάρκεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καθάρισμα
Λίπη στα ντουλάπια της κουζίνας: Πώς να τα καθαρίσεις σωστά και να αποφύγεις μελλοντικούς λεκέδες
Πρακτικές συμβουλές για να διατηρήσεις τα ντουλάπια της κουζίνας καθαρά από λίπη και να προστατέψεις τα υλικά τους με τον σωστό καθαρισμό
Λίπη στα ντουλάπια της κουζίνας: Πώς να τα καθαρίσεις σωστά και να αποφύγεις μελλοντικούς λεκέδες
Πέθανε ο ηθοποιός Άλκης Γιαννακάς
Πέθανε ο ηθοποιός Άλκης Γιαννακάς – Ο «ωραίος κακός» του ελληνικού κινηματογράφου
Πέθανε ο ηθοποιός Άλκης Γιαννακάς, γνωστός για τον ρόλο του στην ταινία «Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη» και τις συμμετοχές του στις κλασικές ελληνικές...
Πέθανε ο ηθοποιός Άλκης Γιαννακάς – Ο «ωραίος κακός» του ελληνικού κινηματογράφου
wifi
Ποιος «κλέβει» το Wi-Fi σας; Πώς να εντοπίσετε την άγνωστη συσκευή
Με λίγα βήματα ελέγχου και ρυθμίσεων μπορείς να προστατεύσεις το οικιακό σου δίκτυο και να μειώσεις την κατανάλωση δεδομένων.
Ποιος «κλέβει» το Wi-Fi σας; Πώς να εντοπίσετε την άγνωστη συσκευή