Υλικά:
16 φρυγανιές ολικής άλεσης (λεπτές)
1 κ.σ. άγλυκο κακάο
200 γρ. μαύρη κουβερτούρα με στέβια
Εκτέλεση:
Μουλιάστε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για περίπου 5 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.
Πολτοποιήστε τους σε μπλέντερ, προσθέτοντας λίγο από το νερό αν χρειάζεται για πιο ομοιόμορφη υφή.
Αναμείξτε την πάστα χουρμάδων με το κακάο μέχρι να γίνει λείο μείγμα.
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Για κάθε σοκοφρέτα, χρησιμοποιήστε 4 φρυγανιές: απλώστε λίγη από την πάστα ανάμεσα σε τρεις και τοποθετήστε την τέταρτη από πάνω, χωρίς γέμιση.
Επαναλάβετε για να φτιάξετε συνολικά 4 σοκοφρέτες.
Βουτήξτε τες στη λιωμένη σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθούν πλήρως.
Τοποθετήστε τες σε ταψί με λαδόκολλα και αφήστε στο ψυγείο για 1–2 ώρες να σταθεροποιηθούν.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
Θερμίδες: 380 kcal
Υδατάνθρακες: 27,2 γρ.
Πρωτεΐνη: 5,4 γρ.
Λιπαρά: 8,2 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3,5 γρ.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ