Υλικά:
170 γρ. μαλακοί χουρμάδες (αν είναι ξεροί, τους μουλιάζουμε)
300 ml γάλα ή φυτικό γάλα (σόγιας, καρύδας, αμυγδάλου)
120 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
110 γρ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3 κ.σ. χοντροκομμένα καρύδια
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω στους χουρμάδες χωρίς κουκούτσια. Αφήνουμε να μουλιάσουν για 5-6 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Πολτοποιούμε τους χουρμάδες με το γάλα μέχρι να γίνει λείος πολτός.
Μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε αλεύρι, σόδα και μπέικιν και τα προσθέτουμε σταδιακά, ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε να μοιραστούν ομοιόμορφα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε.
Απολαύστε το σκέτο ή με λίγη κανέλα από πάνω για έξτρα άρωμα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ