κρύα σοκολάτα
Απολαύστε τη χειροποίητη κρύα σοκολάτα με φίλους ή μόνοι σας στο μπαλκόνι – είναι η πιο απολαυστική παύση της ημέρας!

Αν αναζητάτε ένα ρόφημα που να σας δροσίζει, αλλά να έχει και την πλούσια γεύση της σοκολάτας, τότε αυτή η κρύα σοκολάτα με κουβερτούρα είναι η ιδανική επιλογή.

Μια συνταγή απλή, με λίγα υλικά, που χαρίζει στην παρέα σας μια γλυκιά ανάσα δροσιάς τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Υλικά (για 2-3 μερίδες):

  • 500 ml φρέσκο πλήρες γάλα

  • 20 γρ. κακάο άγλυκο

  • 125 γρ. κουβερτούρα (κλασική, καλής ποιότητας)

  • 50 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

  • Σαντιγί για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνουμε το γάλα και το κακάο. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι λίγο πριν το σημείο βρασμού.

  2. Σε μια κανάτα ή μεγάλο μπολ, τοποθετούμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και περιχύνουμε με το ζεστό μείγμα γάλακτος-κακάο.

  3. Αφήνουμε για 1 λεπτό και στη συνέχεια ανακατεύουμε με ραβδομπλέντερ (ή με σύρμα δυνατά) μέχρι να λιώσει πλήρως η κουβερτούρα και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί.

  5. Καλύπτουμε την κανάτα με διάφανη μεμβράνη (να εφάπτεται στην επιφάνεια του ροφήματος) και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

  6. Σερβίρουμε σε ποτήρια με παγάκια και γαρνίρουμε με σαντιγί αν θέλουμε – για πιο indulgent αποτέλεσμα.

Extra Tips:

  • Αν θέλετε πιο ανάλαφρη υφή, μπορείτε να χτυπήσετε ελαφρώς την κρύα σοκολάτα στο σέικερ πριν το σερβίρισμα.

  • Προσθέστε λίγο εκχύλισμα βανίλιας ή κανέλα για επιπλέον άρωμα.

  • Η ίδια συνταγή γίνεται και vegan, χρησιμοποιώντας φυτικό γάλα και φυτική κρέμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απόλυτος θρίαμβος για μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας – 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

proistoriki gynaika
Ένα πρόσωπο από το παρελθόν: Ανασύνθεση γυναίκας 10.500 ετών από αρχαίο DNA
Μια εντυπωσιακή επιστημονική προσπάθεια φώτισε το πρόσωπο μιας γυναίκας που έζησε πριν από περίπου 10.500 χρόνια, κατά τη Μεσολιθική εποχή.
Ένα πρόσωπο από το παρελθόν: Ανασύνθεση γυναίκας 10.500 ετών από αρχαίο DNA
tiramisy
Δροσιστικά γλυκά ψυγείου: 10 συνταγές για να απολαύσετε το καλοκαίρι
Με την άνοδο της θερμοκρασίας, ένα γλυκό που σερβίρεται δροσερό από το ψυγείο είναι ό,τι καλύτερο για να ολοκληρώσει ένα γεύμα ή για να προσφέρει μια...
Δροσιστικά γλυκά ψυγείου: 10 συνταγές για να απολαύσετε το καλοκαίρι