Αν αναζητάτε ένα ρόφημα που να σας δροσίζει, αλλά να έχει και την πλούσια γεύση της σοκολάτας, τότε αυτή η κρύα σοκολάτα με κουβερτούρα είναι η ιδανική επιλογή.
Μια συνταγή απλή, με λίγα υλικά, που χαρίζει στην παρέα σας μια γλυκιά ανάσα δροσιάς τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
Υλικά (για 2-3 μερίδες):
500 ml φρέσκο πλήρες γάλα
20 γρ. κακάο άγλυκο
125 γρ. κουβερτούρα (κλασική, καλής ποιότητας)
50 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Σαντιγί για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνουμε το γάλα και το κακάο. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι λίγο πριν το σημείο βρασμού.
Σε μια κανάτα ή μεγάλο μπολ, τοποθετούμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και περιχύνουμε με το ζεστό μείγμα γάλακτος-κακάο.
Αφήνουμε για 1 λεπτό και στη συνέχεια ανακατεύουμε με ραβδομπλέντερ (ή με σύρμα δυνατά) μέχρι να λιώσει πλήρως η κουβερτούρα και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί.
Καλύπτουμε την κανάτα με διάφανη μεμβράνη (να εφάπτεται στην επιφάνεια του ροφήματος) και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Σερβίρουμε σε ποτήρια με παγάκια και γαρνίρουμε με σαντιγί αν θέλουμε – για πιο indulgent αποτέλεσμα.
Extra Tips:
Αν θέλετε πιο ανάλαφρη υφή, μπορείτε να χτυπήσετε ελαφρώς την κρύα σοκολάτα στο σέικερ πριν το σερβίρισμα.
Προσθέστε λίγο εκχύλισμα βανίλιας ή κανέλα για επιπλέον άρωμα.
Η ίδια συνταγή γίνεται και vegan, χρησιμοποιώντας φυτικό γάλα και φυτική κρέμα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ιστορική νίκη στο Τζόκερ: 19,89 εκατομμύρια ευρώ σε έναν παίκτη με μόνο 5 ευρώ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ