Τι είναι η καστανή ζάχαρη;
Η καστανή ζάχαρη δεν είναι τίποτα άλλο από λευκή ζάχαρη με την προσθήκη μελάσας. Η μελάσα τής χαρίζει πιο υγρή υφή, σκούρο χρώμα και μια χαρακτηριστική, ελαφρώς καραμελωμένη γεύση.
Ανοιχτή καστανή ζάχαρη: περιέχει λιγότερη μελάσα, έχει πιο ήπια γεύση.
Σκούρα καστανή ζάχαρη: σχεδόν διπλάσια ποσότητα μελάσας, πιο έντονη γεύση και πιο βαθύ χρώμα.
Θρεπτική αξία
Η διαφορά ανάμεσα στη λευκή και την καστανή ζάχαρη είναι στην ουσία ελάχιστη. Και τα δύο είδη αποδίδουν παρόμοιες θερμίδες:
1 κ.γ. λευκή ζάχαρη = περίπου 16 θερμίδες
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη = περίπου 14 θερμίδες
Η καστανή περιέχει λίγο περισσότερο κάλιο, σίδηρο και ασβέστιο, ωστόσο οι ποσότητες αυτές είναι τόσο μικρές που δεν επηρεάζουν ουσιαστικά τη διατροφή. Και στις δύο περιπτώσεις, η επίδραση στο σάκχαρο του αίματος είναι ίδια.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ