Υλικά:
500 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)
300 γρ. πράσινη σαλάτα εποχής
200 γρ. τόνο σε νερό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 καρότα, τριμμένα
Για τη σάλτσα:
Χυμός από πορτοκάλι, λεμόνι, μοσχολέμονο και μανταρίνι
8 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό, αφαιρώντας τον αφρό στην αρχή. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα βρασμένα και κρύα ρεβίθια μαζί με τη σαλάτα, το κρεμμυδάκι, το κρεμμύδι, τα καρότα και τον τόνο. Ανακατεύουμε απαλά.
Σε ένα βάζο με καπάκι βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ