rebithia
Η συγκεκριμένη συνταγή με ρεβίθια και τόνο είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και καλά λιπαρά, ενώ η δροσερή σάλτσα με εσπεριδοειδή της δίνει ξεχωριστή γεύση.

Υλικά:

500 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)

300 γρ. πράσινη σαλάτα εποχής

200 γρ. τόνο σε νερό

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

2 καρότα, τριμμένα

Για τη σάλτσα:

Χυμός από πορτοκάλι, λεμόνι, μοσχολέμονο και μανταρίνι

8 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα

1 κ.γ. μέλι

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό, αφαιρώντας τον αφρό στην αρχή. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα βρασμένα και κρύα ρεβίθια μαζί με τη σαλάτα, το κρεμμυδάκι, το κρεμμύδι, τα καρότα και τον τόνο. Ανακατεύουμε απαλά.

Σε ένα βάζο με καπάκι βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

inovation
6ος μαθητικός διαγωνισμός επιχειρηματικότητας NextGen Innovators: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις
Μαθητές από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια καλούνται να καταθέσουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες έως τις 23 Μαρτίου 2026.
6ος μαθητικός διαγωνισμός επιχειρηματικότητας NextGen Innovators: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις