Ρεβίθια ψημένα στον φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανά απ’ έξω και κρεμώδη μέσα – ιδανικά για τσιμπολόγημα ή προσθήκη σε σαλάτες.
Υλικά
Μουλιασμένα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά: πάπρικα, κύμινο, κόλιανδρος, μουστάρδα, σουσάμι κ.ά.
Διαδικασία
Στέγνωμα: Στραγγίζουμε πολύ καλά τα ρεβίθια και τα στεγνώνουμε με πετσέτα (για έξτρα τραγανότητα).
Προθέρμανση: Φούρνος στους 200°C, στη μεσαία σχάρα.
Άπλωμα: Απλώνουμε τα ρεβίθια σε λαδωμένο ταψί, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε.
Ψήσιμο: Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, ανακινώντας ενδιάμεσα το ταψί. Είναι έτοιμα όταν ξεραθούν εντελώς και πάρουν χρώμα.
Γεύση: 10 λεπτά πριν το τέλος, προσθέτουμε τα μπαχαρικά της επιλογής μας.
Κατανάλωση
Ιδανικά: Ζεστά, μόλις βγουν από τον φούρνο.
Εναλλακτικά: Μέσα σε μία μέρα, όσο είναι ακόμη τραγανά.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Πώς λέγεται στα ελληνικά η «ντομάτα»;
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ