takos
Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας μεταμορφώνεται σε μια γευστική street food εκδοχή.

Υλικά:
16 τορτίγιες (π.χ. Snack Day)

1,5 κιλό χοιρινή τηγανιά

4 πιπεριές Φλωρίνης (χωρίς σπόρους, κομμένες στη μέση)

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.γ. ξερή ρίγανη

2 σκελίδες σκόρδο

1 μεγάλο κρεμμύδι (σε φέτες)

1 κ.σ. μηλόξυδο

½ κ.γ. πιπέρι καγιέν

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Θαλασσινό αλάτι

2 μεγάλα κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές λωρίδες)

1 πιπεριά χαλαπένιο (ψημένη και ψιλοκομμένη)

1 κ.σ. ξερή ρίγανη

½ λίτρο βραστό νερό

½ λίτρο μηλόξυδο

Εκτέλεση:
Ψήνουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να αποκτήσουν μαύρισμα στην επιφάνειά τους. Τα βάζουμε σε μπλέντερ και προσθέτουμε ξύδι, μπαχαρικά, ελαιόλαδο και αλάτι. Πολτοποιούμε μέχρι να πάρουμε ένα παχύρρευστο μείγμα. Περιχύνουμε με αυτό το χοιρινό και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Περνάμε το χοιρινό σε σούβλες (20-25 εκ.), περίπου 7 κομμάτια ανά σούβλα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 60 λεπτά, γυρνώντας το συχνά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το καυτό μείγμα νερού και μηλόξυδου με τη ρίγανη και βυθίζουμε μέσα τα κρεμμύδια και την χαλαπένιο. Αφήνουμε για περίπου 2 ώρες, μετά διατηρούμε το τουρσί στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε ελαφρώς τις τορτίγιες, προσθέτουμε κομμάτια από το κοντοσούβλι και συμπληρώνουμε με τουρσί κρεμμύδι. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγα φύλλα κόλιανδρου ή ένα κουταλάκι γιαούρτι για ισορροπία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καρκίνος του μαστού
Οι γυναικολογικοί καρκίνοι μετά τα 40: Nέες ελπίδες από την ανοσοθεραπεία
Κάθε χρόνο περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως διαγιγνώσκονται με κάποια μορφή γυναικολογικού καρκίνου (εκτός του μαστού), ενώ...
Οι γυναικολογικοί καρκίνοι μετά τα 40: Nέες ελπίδες από την ανοσοθεραπεία
karbonara
Η τέλεια καρμπονάρα: όταν η μαγειρική συναντά τη χημεία της γεύσης
Η καρμπονάρα, απλή στη σύστασή της αλλά εξαιρετικά απαιτητική στην εκτέλεση, είναι κάτι παραπάνω από μια κλασική μακαρονάδα: είναι μάθημα φυσικής.
Η τέλεια καρμπονάρα: όταν η μαγειρική συναντά τη χημεία της γεύσης
Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα
Οργή Ντόλκα που έχασε την κόρη της στα Τέμπη για Καραμανλή: «Βραβεύει φοιτήτρια του Γεωπονικού ενώ το 2023 δολοφόνησε μία άλλη»
Η κ. Ντόλκα χαρακτήρισε τη βράβευση «ασέβεια» και «ντροπή», κατηγορώντας τον Καραμανλή ως «μακελάρη των Τεμπών», ενώ σημείωσε ότι η κόρη της δεν θα...
Οργή Ντόλκα που έχασε την κόρη της στα Τέμπη για Καραμανλή: «Βραβεύει φοιτήτρια του Γεωπονικού ενώ το 2023 δολοφόνησε μία άλλη»
olme
100 χρόνια ΟΛΜΕ: Αίτημα ενίσχυσης της συλλογικότητας και ανθρωπιστική εκπαίδευση
Στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια της ΟΛΜΕ, ο Νίκος Τσούλιας τόνισε τον ρόλο της Ομοσπονδίας ως κεντρικού μορφωτικού και κοινωνικού κινήματος,...
100 χρόνια ΟΛΜΕ: Αίτημα ενίσχυσης της συλλογικότητας και ανθρωπιστική εκπαίδευση