Υλικά:
16 τορτίγιες (π.χ. Snack Day)
1,5 κιλό χοιρινή τηγανιά
4 πιπεριές Φλωρίνης (χωρίς σπόρους, κομμένες στη μέση)
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι (σε φέτες)
1 κ.σ. μηλόξυδο
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Θαλασσινό αλάτι
2 μεγάλα κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές λωρίδες)
1 πιπεριά χαλαπένιο (ψημένη και ψιλοκομμένη)
1 κ.σ. ξερή ρίγανη
½ λίτρο βραστό νερό
½ λίτρο μηλόξυδο
Εκτέλεση:
Ψήνουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να αποκτήσουν μαύρισμα στην επιφάνειά τους. Τα βάζουμε σε μπλέντερ και προσθέτουμε ξύδι, μπαχαρικά, ελαιόλαδο και αλάτι. Πολτοποιούμε μέχρι να πάρουμε ένα παχύρρευστο μείγμα. Περιχύνουμε με αυτό το χοιρινό και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Περνάμε το χοιρινό σε σούβλες (20-25 εκ.), περίπου 7 κομμάτια ανά σούβλα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 60 λεπτά, γυρνώντας το συχνά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το καυτό μείγμα νερού και μηλόξυδου με τη ρίγανη και βυθίζουμε μέσα τα κρεμμύδια και την χαλαπένιο. Αφήνουμε για περίπου 2 ώρες, μετά διατηρούμε το τουρσί στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε ελαφρώς τις τορτίγιες, προσθέτουμε κομμάτια από το κοντοσούβλι και συμπληρώνουμε με τουρσί κρεμμύδι. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγα φύλλα κόλιανδρου ή ένα κουταλάκι γιαούρτι για ισορροπία.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ