Υλικά
600 γρ. κόκκινο λάχανο, κομμένο πολύ λεπτά
300 γρ. μπρόκολο, σε πολύ μικρά μπουκετάκια
250 γρ. φαρφάλες ή άλλο μικρό ζυμαρικό της αρεσκείας σας
100 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρούς κύβους
200 γρ. κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας, τριμμένο χοντρά
40 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
30 γρ. πικάντικη μουστάρδα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για περίπου 9-10 λεπτά, ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου.
Προσθέτουμε το μπρόκολο τα τελευταία 2 λεπτά του βρασμού, ώστε να μαλακώσει ελαφρώς χωρίς να χάσει τη ζωντάνια του.
Στραγγίζουμε καλά τα ζυμαρικά και το μπρόκολο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά χωρίς προσθήκη λίπους, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και να γίνει τραγανό (3-4 λεπτά). Το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λίπος.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, βάζουμε το λεπτοκομμένο κόκκινο λάχανο, τα ζυμαρικά, το μπρόκολο και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας το ελαιόλαδο με το ξίδι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το μπέικον και το κεφαλοτύρι, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ