Υλικά:
1 πακέτο σπαγγέτι
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. ντοματίνια
200 γρ. φέτα (μαλακή, κομμένη σε κυβάκια)
3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
Μερικά φύλλα βασιλικού
Τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα
1 μεγάλη μελιτζάνα
1 κολοκύθι
2 πολύχρωμες πιπεριές
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. βαλσαμικό με μέλι
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
Εκτέλεση:
1. Ψήνουμε τα λαχανικά:
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη μελιτζάνα, το κολοκύθι και τις πιπεριές. Τα στρώνουμε σε ταψί και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και το γλυκόξινο βαλσαμικό. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε θυμάρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2. Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια:
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1-2 λεπτά μέχρι να μυρίσει.
3. Προσθέτουμε τα ντοματίνια:
Ρίχνουμε τα ντοματίνια στο τηγάνι και τα αφήνουμε να μαραθούν ελαφρώς για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα στραγγισμένα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.
4. Ολοκληρώνουμε το πιάτο:
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ψητά λαχανικά, τη φέτα, τον βασιλικό και την κρέμα βαλσαμικού. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε για λίγα λεπτά ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
5. Σερβίρουμε:
Στο πιάτο πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί της επιλογής μας και απολαμβάνουμε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 3/6 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ