odontiatros
Dentist Pass: Πώς θα πάρετε το voucher - Ποια παιδιά το δικαιούνται

Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης (dentist pass), που αφορά την παροχή οικονομικής ενίσχυσης για την οδοντιατρική φροντίδα των παιδιών.

Παράλληλα τρέχει ακόμα ένα voucher - ΕΠΊΔΟΜΑ 400 ευρώ για 150.000 εργαζόμενους! Για την Αττική μπορούν άμεσα να κάνουν αίτηση και να λάβουν το επίδομα

Το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας Dentist Pass, που  εκπονεί το Υπουργείο Υγείας για πρώτη φορά στη χώρα  περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο για έλεγχο της στοματικής υγιεινής του παιδιού, φθορίωση δοντιών και καθαρισμό.

Παράλληλα, τα παιδιά και οι γονείς τους θα λάβουν ενημέρωση και οδηγίες για την καλή στοματική υγιεινή.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, το επίδομα θα χορηγηθεί στον έναν από τους δύο γονείς, ο οποίος θα πρέπει να μπει στο gov.gr για να εκδώσει την κάρτα χρηματοδότησης (dentist pass). Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει τον Μάϊο.

Ωφελούμενοι της ενίσχυσης είναι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί κατά τα ημερολογιακά έτη 2011 έως και 2016, διαμένουν νόμιμα στην ελληνική επικράτεια και διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), είτε Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ).

Η διαδικασία μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος. Το ποσό που έχει οριστεί για κάθε παιδί είναι στα 40 ευρώ.

Στην ηλεκτρονική αίτησή τους οι γονείς θα πρέπει να συμπληρώσουν:

  • Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.)
  • Τα στοιχεία επικοινωνίας του εισερχόμενου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος
  • Διεύθυνση e-mail
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου

Αναλυτικά τα βήματα μετά την υποβολή αίτησης: Πώς θα σας πιστωθούν τα χρήματα

Μετά την υποβολή της, κάθε αίτηση ελέγχεται ως προς την πληρότητα και επιλεξιμότητά της μέσω αυτόματων ή μη διασταυρώσεων. Στην περίπτωση που ο έλεγχος αποβεί αρνητικός, η αίτηση απορρίπτεται, ο δε δικαιούχος έχει το δικαίωμα υποβολής αιτήματος επανεξέτασης.

Σε περίπτωση που ο έλεγχος της αίτησης αποβεί θετικός, η Κ.τ.Π. Μ.Α.Ε. διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στο πιστωτικό ίδρυμα ή τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό, τηρουμένων των κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, το όνομα, το επώνυμο, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του αιτούντος, για τον σκοπό της έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και της πίστωσης του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης σε αυτήν, και εμβάζει αμελλητί στο πιστωτικό ίδρυμα ή τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.

Εκδίδεται μία κάρτα ανά αίτηση στην οποία πιστώνεται ποσό που αντιστοιχεί στην ενίσχυση για έναν ή περισσότερους ωφελούμενους του κάθε δικαιούχου.

Ακολούθως, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον αιτούντα για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο αιτών στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και

β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο αιτών στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο αιτών δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του δικαιούχου.

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του αιτούντος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα POS όλων των οδοντιατρείων, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο άρθρο 6της παρούσας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εσώρουχα
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
Αυτά είναι τα επικίνδυνα εσώρουχα που αγαπούν οι γυναίκες: Έχουν απαγορευθεί σε 3 χώρες
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
εμβόλιο
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά
Η προκλινική σύνθεση του εμβολίου που ανέπτυξε η ομάδα προσέφερε, όπως αναφέρεται στη δημοσίευση, υψηλά επίπεδα ανοσίας από θανατηφόρα επίπεδα...
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά