Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει διήμερο Φεστιβάλ Ανάδειξης Εκπαιδευτικού Έργου Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το τρέχον σχολικό έτους 2025-2026. Η δράση εντάσσεται στον προγραμματισμό των δράσεων του ΠΕ.Σ.ΕΠ. Δυτικής Ελλάδας για το σχολικό έτος 2025-2026.
Η εκδήλωση στοχεύει στην ανάδειξη και επιβράβευση των πολύπλευρων δράσεων και πολλαπλών διακρίσεων της εκπαιδευτικής μας κοινότητας (σχολικές μονάδες, φορείς και δομές της εκπαίδευσης), και στην ανάδειξη καλών πρακτικών για όλους τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική διαδικασία, με στόχο τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.
Στην εκδήλωση θα αναδειχθεί ποιοτικά και ποσοτικά το έργο της Π.Δ.Ε.Δ.Ε., των σχολικών μας μονάδων από Νηπιαγωγείο μέχρι και Λύκειο, καθώς και το έργο των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, της επαγγελματικής εκπαίδευσης και μαθητείας, των ΚΕ.ΔΑ.ΣΥ. και των ΚΕ.ΠΕ.Α.. κ.α.
Επιπρόσθετα, στο Φεστιβάλ έχει ενσωματωθεί η ετήσια εκδήλωση καλών πρακτικών Erasmus+ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνει η απονομή τιμητικών βραβείων στους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική δράση «Ένα Γράμμα για τη μαμά Σοφία του Erasmus».

Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε Στελέχη Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, καθώς και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία και θα πραγματοποιηθεί με μικτό μοντέλο (δια ζώσης και εξ αποστάσεως, μέσω Webex, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://minedu-secondary.webex.com/meet/abalomenou . Η δια ζώσης συμμετοχή θα λάβει χώρα σε χώρους του Παμπελοποννησιακού Σταδίου Πατρών στις 14 & 15 Μαΐου 2026 (8.30 π.μ. – 2.30 μ.μ.).
Ειδικότερα, για τις σχολικές μονάδες, έχει γίνει συνεργασία Συμβούλων Εκπαίδευσης παιδαγωγικής ευθύνης με τις Διευθύνσεις και τους Συλλόγους Διδασκόντων κάθε σχολείου προκειμένου, αφενός να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, αφετέρου να επιλέξουν μια αντιπροσωπευτική δράση την οποία θα αναδείξουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Η δράση αυτή, όπως ήδη έχουν ενημερωθεί οι σχολικές μονάδες, εντάσσεται φέτος σε έναν από τους ακόλουθους 3 άξονες:
• στο πλαίσιο του Συλλογικού Προγραμματισμού της σχολικής μονάδας και ειδικότερα σε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης που υλοποιήθηκε κατά το τρέχον σχολικό έτος 2025-2026
• στο πλαίσιο δράσεων για την τοπική ιστορία και γεωγραφία
• στο πλαίσιο υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα βρίσκεται αναρτημένο στην Ιστοσελίδα της Π.Δ.Ε.Δ.Ε. και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.
Η συμμετοχή όλων είναι προαιρετική.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς
Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom