τεμπη-κηδεια
Συγκλονιστικές στιγμές από την πρώτη κηδεία θύματος από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη - Τραγική φιγούρα η μητέρας που με κλάματα φώναζε «είναι άδικο»

«Είναι άδικο, είναι άδικο» φώναζε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της 34χρονης Αθηνάς Κατσάρα, η κηδεία της οποίας τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίας Αννας στην Κατερίνη. Η σορός της αδικοχαμένης κοπέλας έφτασε νωρίς το μεσημέρι στην εκκλησία μέσα σε λευκό σφραγισμένο φέρετρο.

Η 34χρονη ταξίδευε με το τρένο μαζί με τον σύζυγό της, ο οποίος σώθηκε την τελευταία στιγμή κατά τύχη, καθώς τη στιγμή της σύγκρουσης είχε σηκωθεί να πάει στην τουαλέτα και νοσηλεύεται τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λάρισας.

τεμπη-κηδεια

Την ίδια στιγμή, σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας στα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με επιβατική στα Τέμπη. 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, που έγινε σήμερα από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνόμο Β', Κωνσταντία Δημογλίδου, στους 57 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί. Διευκρίνισε ότι όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά ως αγνοούμενοι συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς. «Σε αυτό το σημείο γίνεται το λάθος από κάποιους να προσθέτουν αυτούς που είχαν δηλωθεί από τους συγγενείς ως αγνοούμενοι αμέσως μετά το δυστύχημα με τον αριθμό των νεκρών που έχουν ανασυρθεί. Όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε η κ. Δημογλίδου, μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 36 νεκροί από τα δείγματα που έχει λάβει η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών με τη μέθοδο DNA διεξάγεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ελληνικής αστυνομίας. Ακόμη, όπως γνωστοποίησε, έχουν ενημερωθεί ήδη 11 οικογένειες από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ελληνικής αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους της αστυνομίας και συμπλήρωσε ότι η επώδυνη αυτή διαδικασία συνεχίζεται.

«Στα εργαστήρια η διαδικασία ταυτοποίησης διεξάγεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και έχει διακοπεί οποιαδήποτε άλλη εργασία, προκειμένου να διεκπεραιωθεί όλη η διαδικασία της ταυτοποίησης το ταχύτερο δυνατόν», ανέφερε.

Σχετικά με τους νοσηλευόμενους η κ. Δημογλίδου είπε ότι παραμένουν για νοσηλεία 38 επιβάτες, 31 σε απλές κλίνες και 7 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διεθνής αγωνία: Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα, ήταν στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Ποια καταστήματα ανοίγουν και ποια μένουν κλειστά στις 2 Ιανουαρίου

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ασεπ μόνιμες θέσεις σε όλη την χώρα
ΑΣΕΠ: 1.200 μόνιμες θέσεις για αποφοίτους Γυμνασίου – Πού ανοίγουν θέσεις
Νέα προκήρυξη τύπου «Κ» του ΑΣΕΠ για αποφοίτους Γυμνασίου (και Δημοτικού έως το 1980). Πού θα γίνουν οι προσλήψεις και ποιες ειδικότητες θα ζητηθούν.
ΑΣΕΠ: 1.200 μόνιμες θέσεις για αποφοίτους Γυμνασίου – Πού ανοίγουν θέσεις
Τρακτέρ παραταγμένα στο δρόμο σε αγροτικά μπλόκα
«Θα ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας» – Οι αγρότες μπαίνουν σε διάλογο με την κυβέρνηση
Ανεστίδης: «Την Κυριακή θα ρίξουμε άγκυρα για συνομιλίες» – Τα μπλόκα παραμένουν σε Μάλγαρα, Ευζώνους, Προμαχώνα και Νίκη
«Θα ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας» – Οι αγρότες μπαίνουν σε διάλογο με την κυβέρνηση
Άνδρας ετοιμάζεται να ανάψει κροτίδα
Φρίκη στη Ξάνθη: Κροτίδα «διέλυσε» το χέρι 9χρονου – Μάχη για να μη χάσει την όρασή του
Εφιαλτική Πρωτοχρονιά για οικογένεια στη Ξάνθη – Έρευνα για το πώς βρέθηκε το βεγγαλικό στα χέρια του παιδιού
Φρίκη στη Ξάνθη: Κροτίδα «διέλυσε» το χέρι 9χρονου – Μάχη για να μη χάσει την όρασή του
Αεροδρόμιο
ΑΣΕΠ: «Κλειδώνει» προκήρυξη για μόνιμες θέσεις στα αεροδρόμια - Πότε οι αιτήσεις
Μόνιμοι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας χωρίς γραπτό διαγωνισμό - Πότε φεύγει για ΦΕΚ η νέα προκήρυξη
ΑΣΕΠ: «Κλειδώνει» προκήρυξη για μόνιμες θέσεις στα αεροδρόμια - Πότε οι αιτήσεις