τεμπη-κηδεια
Συγκλονιστικές στιγμές από την πρώτη κηδεία θύματος από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη - Τραγική φιγούρα η μητέρας που με κλάματα φώναζε «είναι άδικο»

«Είναι άδικο, είναι άδικο» φώναζε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της 34χρονης Αθηνάς Κατσάρα, η κηδεία της οποίας τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίας Αννας στην Κατερίνη. Η σορός της αδικοχαμένης κοπέλας έφτασε νωρίς το μεσημέρι στην εκκλησία μέσα σε λευκό σφραγισμένο φέρετρο.

Η 34χρονη ταξίδευε με το τρένο μαζί με τον σύζυγό της, ο οποίος σώθηκε την τελευταία στιγμή κατά τύχη, καθώς τη στιγμή της σύγκρουσης είχε σηκωθεί να πάει στην τουαλέτα και νοσηλεύεται τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λάρισας.

τεμπη-κηδεια

Την ίδια στιγμή, σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας στα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με επιβατική στα Τέμπη. 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, που έγινε σήμερα από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνόμο Β', Κωνσταντία Δημογλίδου, στους 57 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί. Διευκρίνισε ότι όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά ως αγνοούμενοι συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς. «Σε αυτό το σημείο γίνεται το λάθος από κάποιους να προσθέτουν αυτούς που είχαν δηλωθεί από τους συγγενείς ως αγνοούμενοι αμέσως μετά το δυστύχημα με τον αριθμό των νεκρών που έχουν ανασυρθεί. Όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε η κ. Δημογλίδου, μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 36 νεκροί από τα δείγματα που έχει λάβει η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών με τη μέθοδο DNA διεξάγεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ελληνικής αστυνομίας. Ακόμη, όπως γνωστοποίησε, έχουν ενημερωθεί ήδη 11 οικογένειες από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ελληνικής αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους της αστυνομίας και συμπλήρωσε ότι η επώδυνη αυτή διαδικασία συνεχίζεται.

«Στα εργαστήρια η διαδικασία ταυτοποίησης διεξάγεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και έχει διακοπεί οποιαδήποτε άλλη εργασία, προκειμένου να διεκπεραιωθεί όλη η διαδικασία της ταυτοποίησης το ταχύτερο δυνατόν», ανέφερε.

Σχετικά με τους νοσηλευόμενους η κ. Δημογλίδου είπε ότι παραμένουν για νοσηλεία 38 επιβάτες, 31 σε απλές κλίνες και 7 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διαγωνισμός Δημοσίου Δασοπόνων
ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ στο Δημόσιο με Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ έως Ιούλιο (ύλη)
Στο Τυπογραφείο η προκήρυξη 1Γ/2024 που αφορά μόνιμες θέσεις Δασοπόνων μέσω γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ έως τον Ιούλιο - τΗΝ
ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ στο Δημόσιο με Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ έως Ιούλιο (ύλη)