τρενο
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
«Η εικόνα των νεκρών και οι κραυγές δεν θα φύγουν από τη μνήμη μου»

Σοκαριστικές είναι οι μαρτυρίες από τους επιζόντες της θανατηφόρας σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.

Ο φοιτητής από τους Λειψούς, Μιχάλης Κλάψης, περιέγραψε στην ΕΡΤ τα όσα έζησε στο βαγόνι 3, που βρισκόταν και την βοήθεια που πρόσφερε στους υπόλοιπους επιβάτες.

«Μια μητέρα, που τη στιγμή της σύγκρουσης τάιζε το μωρό της, το έχασε και ευτυχώς το βρήκα ζωντανό κάτω από το κάθισμά μου. Η κατάσταση στο βαγόνι ήταν αποπνικτική λόγω των καπνών».

Ο Μιχάλης, αφού κατάφερε να βγάλει από το βαγόνι τη μητέρα και το μωρό από ένα σπασμένο τζάμι, επέστρεψε και κατάφερε να απεγκλωβίσει μία ακόμα κοπέλα που οι λαμαρίνες είχαν σκεπάσει το μισό της σώμα, μαζί με το αγόρι της που εκλιπαρούσε για βοήθεια.

«Όταν βγήκα έξω και είδα την εικόνα τότε κατάλαβα το μέγεθος της καταστροφής» είπε χαρακτηριστικά. «Η εικόνα των νεκρών και οι κραυγές δεν θα φύγουν από τη μνήμη μου».

Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες στο σημείο της σύγκρουσης για αγνοούμενους πρόκειται να σταματήσουν σήμερα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες, παραμένουν στο σημείο για την τελευταία έρευνα που γίνεται στον χώρο. Τα γερανοφόρα οχήματα έχουν μετακινήσει τα δύο βαγόνια τόσο το πρώτο επιβατικό της β’ θέσης όσο και το βαγόνι- εστιατόριο διευκολύνοντας την επιχείρηση έρευνας.

Ταυτόχρονα οι πυροσβέστες από χθες το απόγευμα πραγματοποιούν σάρωση τόσο στις άμορφες μάζες των βαγονιών όσο και στο έδαφος.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 4-12

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

παιδιά
«Τουρισμός για Όλους»: Από τον Ιανουάριο οι αιτήσεις- Αυξάνεται το voucher για χειμερινές διακοπές –
Περισσότερους δυνητικούς δικαιούχους προβλέπει ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»
«Τουρισμός για Όλους»: Από τον Ιανουάριο οι αιτήσεις- Αυξάνεται το voucher για χειμερινές διακοπές –