Το μυστικό για τις πιο τέλειες τηγανητές πατάτες
6 πολύτιμες συμβουλές και 1 συνταγή

 

Μέχρι σήμερα αυτό που έκανες είναι να καθαρίζεις τις πατάτες, να τις πλένεις και να τις ρίχνεις στο τηγάνι ώσπου να πάρουν το γνωστό χρυσοκίτρινο χρώμα. Πάνε αυτά, ανήκουν στο παρελθόν. Όπως μας συμβουλεύει η Μαριλέλλα Αντωνοπούλου στο ladylike.gr, αν θες να μην στερηθείς ποτέ τις πατάτες τηγανητές, μάθε να τις φτιάχνεις τηγανίζοντας στον μισό χρόνο, μέχρι να «γίνουν» εξωτερικά. Για το μέσα τους έχεις φροντίσει ήδη, βράζοντάς τις.

Αφού, λοιπόν, βράσουν τόσο ώστε το πιρούνι να τρυπάει μέχρι τα μισά της πατάτας, τις στραγγίζεις, τις αποφλοιώνεις (αν θες, διατηρείς τη φλούδα και τις κάνεις country) και τις ρίχνεις στο τηγάνι με λάδι και αλάτι. Με αυτόν τον τρόπο η πατάτα θα λιώνει εντός και στο εξωτερικό της θα κάνει το λατρεμένο κρατσάνισμα που δεν μπορείς να απαρνηθείς με τίποτα. Ρίξε και ρίγανη, της πάει πολύ.

Μια καλή συμβουλή για να φτιάξεις τις πατάτες τηγανητές για τις οποίες θα μιλούν όλοι, είναι να κόβεις τα κομμάτια όσο μπορείς στο ίδιο μέγεθος η μία με την άλλη. Το έξτρα τραγάνισμα θα έρθει αν αφού τις κόψεις, τις βάλεις σε νερό για μισή με μία ώρα ώστε να αποβάλλουν το άμυλο- αυτό είναι και το tip αν αντί για κλασικές τηγανητές, εσύ θες να φτιάξεις τσιπς. Βγάζοντάς τις από το νερό, τις στραγγίζεις και τις σκουπίζεις καλά. Και μία τελευταία συμβουλή, όχι πολύ ανακάτεμα μέσα στο τηγάνι.

 

Και μια συνταγή από τη Δώρα Δημητρούλα (olivemagazine.gr)

Τέλειες τηγανητές πατάτες
40 λεπτά + Αναμονή| Εύκολο| Για 4 άτομα

Υλικά
1 κιλό πατάτες κατάλληλες για τηγάνι
φυτικό λάδι για τηγάνισμα
1 κουτ. σούπας αλεύρι πατάτας
αλάτι θαλασσινό

Διαδικασία
Κόβουμε τις πατάτες σε πάχος 1,5 εκ. και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό για να φύγει το πολύ άμυλο. Τις σουρώνουμε και μετά τις στεγνώνουμε σε καθαρή πετσέτα ή απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις κομμένες πατάτες για 8΄-9΄ μέχρι οι άκρες τους να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Τις αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε μια σχάρα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους. Η σχάρα στερεώνεται πάνω σε ένα ταψί. Ρίχνουμε φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι γεμίζοντας το 1/3 σε ύψος. Το ζεσταίνουμε στους 130°C ή μέχρι ένα κυβάκι ψωμί που θα ρίξουμε μέσα να σκουρύνει σε 1΄. Τις τηγανίζουμε σε δόσεις (για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού), για 7΄-8΄ ή μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό ξανθό χρώμα και να κάνουν μια λεπτή τραγανή κρούστα απ’ έξω.

Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια μεγάλη πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ, τις πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τις ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά να μη σπάσουν. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C ή μέχρι ένα κυβάκι ψωμιού να σκουρύνει στα 30΄΄.

Τηγανίζουμε τις πατάτες σε δόσεις για 3΄- 4΄ ή μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσό χρώμα. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια μεγάλη πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις πασπαλίζουμε με αλάτι. Τις σερβίρουμε ζεστές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα