roula pispirigkou
Dimitris Kapantais / SOOC
Τρεις καταθέσεις «φωτιά» για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα οδήγησαν τις αρχές στη σύλληψη της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου

Τρεις καταθέσεις «φωτιά» ξετύλιξαν το κουβάρι της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα «έδεσαν» την υπόθεση και οδήγησαν τις αρχές στη σύλληψη της μητέρας, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όπως αποκαλύπτει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, πρόκειται για τις καταθέσεις της νοσηλεύτριας, στην οποία απευθύνθηκε η μητέρα όταν το παιδί παρουσίασε σπασμούς, του ιατροδικαστή που εντόπισε την ποσότητα της ουσίας «κεταμίνη» και ενός γιατρού από το Ωνάσειο.

Η κατάθεση της νοσηλεύτριας

Η πρώτη κατάθεση είναι της νοσηλεύτριας μέσα στο νοσοκομείο στην οποία απευθύνθηκε η 33χρονη όταν το παιδί της άρχισε να έχει σπασμούς. Η Τζωρτζίνα είχε σπασμούς, είχε πάθει καρδιακό επεισόδιο και η μητέρα βγαίνει από το δωμάτιο για να ζητήσει βοήθεια. Απευθύνεται στη νοσηλεύτρια η οποία βρίσκεται στη στάση των νοσηλευτών που βρίσκεται στη μέση του διαδρόμου.

«Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια μού έδωσε την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο υλικό (π.χ. σεντόνια) ή τη βοήθειά μου να μετακινήσουμε το παιδί (Υπενθυμίζεται ότι η Τζωρτζίνα είχε εξεσημασμένη υπερτονία άνω και κάτω άκρων, εξεσημασμένα αντανακλαστικά και σπαστικότητα). Όταν με πλησίασε, μού είπε κάτι τόσο χαμηλόφωνα, που δεν κατάλαβα τι μού έλεγε. Όταν κατάλαβα ότι το παιδί έκανε επεισόδιο, ενημέρωσα άμεσα την εφημερεύουσα γιατρό», δήλωσε η νοσηλεύτρια για τις στιγμές πριν τον θάνατο του κοριτσιού.

Η κατάθεση του ιατροδικαστή

Η δεύτερη κατάθεση ήταν του ιατροδικαστή, ο οποίος μελετώντας τις τοξικολογικές εξετάσεις διαπίστωσε την ποσότητα της κεταμίνης, η οποία έφτανε τα 6,5 mg.

Η κατάθεσή του ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς προσδιόρισε το επίμαχο μισάωρο οπότε και το παιδί έχασε τη ζωή του, για να πάρουν εν συνεχεία καταθέσεις οι αστυνομικοί και να προσδιορίσουν ότι ήταν εκείνο το μισάωρο η μητέρα έμεινε μόνη της με την Τζωρτζίνα στο δωμάτιο του νοσοκομείου.

«Ο χρόνος εκδήλωσης των ανεπιθύμητων ενεργειών της κεταμίνης είναι: άμεσα (δευτερόλεπτα) μετά ενδοφλέβια χρήση. 1- 5 λεπτά από την ενδομυϊκή χρήση, 5 -10 λεπτά ενδορινικά και 15 - 20 λεπτά από του στόματος. Η ενδοφλέβια χορήγηση κεταμίνης μπορεί να προκαλέσει άπνοια η οποία μπορεί αν δεν αντιμετωπιστεί να οδηγήσει σε αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή», είπε.

Η κατάθεση του γιατρού από το Ωνάσειο

Η τρίτη κατάθεση ήταν ενός γιατρού στο Ωνάσειο. Η μικρή Τζωρτζίνα είχε περάσει από τον εν λόγω νοσοκομείο πριν από τη νοσηλεία στο Παίδων καθώς, σύμφωνα με τους γονείς της, είχε πρόβλημα με την καρδιά της.

Οι γιατροί της είχαν τοποθετήσει απινιδωτή και υποστήριζαν μάλιστα ότι έτσι όπως έχει θωρακιστεί το παιδί δεν υπάρχει περίπτωση να «φύγει» από την καρδιά του. Τελικά το 9χρονο παιδί πέθανε από πρόβλημα στην καρδιά…

«Με την τοποθέτηση του απινιδωτή, το παιδί ουσιαστικά διασφαλιζόταν από ακραία αρρυθμιολογικά συμβάντα, (δηλαδή ταχυαρρυθμία ή σοβαρή βραδυκαρδία) που θα προκαλούσαν εκ νέου καρδιακή ανακοπή. Παρόλα αυτά στο Νοσοκομείο Παίδων “Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού” υπέστη και πάλι καρδιακή ανακοπή που οδήγησε στον θάνατό της παρά την τοποθέτηση απινιδωτή».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φοιτητές στο πανεπιστήμιο Κολούμπια
Το σύνδρομο της κοινωνικής πολυοργανικής ανεπάρκειας
Δεν φταίνε οι ανεξέλεγκτες και βίαιες εκδηλώσεις της απόγνωσης και του πανικού που αισθάνονται τα παιδιά μπροστά σ’ ένα μέλλον που ξέρουν ότι δεν...
Το σύνδρομο της κοινωνικής πολυοργανικής ανεπάρκειας
egkefalos
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο
Τα παιχνίδια γνώσεων μπορούν να βοηθήσουν, αλλά αυτή η συνήθεια είναι ακόμα πιο αποτελεσματική
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο