sxoleia-ekpaideusi-mathites
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Στα 40.843 ανέρχονται τα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού στις ηλικίες 4 έως 18 ετών, ανακοίνωση ο ΕΟΔΥ, καταγράφοντας 40.843 μολύνσεις. 
 
Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα τα κρούσματα των ηλικιών 4 έως 18, ήταν 43.156 και αποτελούσαν το 33% των συνολικών κρουσμάτων. 

Την τρέχουσα εβδομάδα τα κρούσματα μειώθηκαν κατά 2.313 και αποτελούν το 32% των συνολικών μολύνσεων του πληθυσμού της χώρας. 

Αναλυτικότερα, το ποσοστό κρουσμάτων ατόμων ηλικίας 4-18 ετών στο σύνολο των κρουσμάτων COVID-19 ανά επιδημιολογική εβδομάδα αναφοράς: 2021-01-04 έως 2022-01-30, όπως παρουσιάζεται στο διάγραμμα.

Δείτε το διάγραμμα: 
 

krousmata_se_paidia

Self tests: Ξεκινά σήμερα η διάθεση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ξεκινά σήμερα, Τετάρτη, η διάθεση πέντε δωρεάν self tests από τα φαρμακεία της χώρας για τους μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένους και μη, καθώς και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς,  Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, η διάθεση θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου.

Τα πέντε αυτά self tests αναμένεται να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 11 Φεβρουαρίου έως και 25 Φεβρουαρίου 2022.

Προσοχή: Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, η λειτουργία του συστήματος διάθεσης self-test θα ανασταλεί μεταξύ Σαββάτου 5/2 και ώρα 17:00 και Δευτέρας 7/2 και ώρα 8:00.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα self tests

Υπενθυμίζεται ότι:

- Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

- Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

- Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

- Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Εμβόλια σε παιδιά: Διαθέσιμα από το Φεβρουάριο 40.000 νέα ραντεβού στην Αττική

Nέες εμβολιαστικές γραμμές προστίθενται στα mega Εμβολιαστικά Κέντρα «Προμηθέας» και Περιστερίου, με σκοπό την περαιτέρω επιτάχυνση των εμβολιασμών των παιδιών στην Αττική. Με αυτή την παρέμβαση θα ανοίξουν 40.000 νέα ραντεβού για τον μήνα Φεβρουάριο.

Τα νέα ραντεβού θα είναι διαθέσιμα από την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, οπότε και παρακαλούνται οι γονείς να μπουν στην πλατφόρμα για να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό των παιδιών τους κατά του κορονοϊού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα