Σχολική αίθουσα
Στα 43.156 ανέρχονται τα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στις ηλικίες 4 έως 18 ετών, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, καταγράφοντας 43.156 μολύνσεις. 

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα τα κρούσματα των ηλικιών 4 έως 18, ήταν 36.300 και αποτελούσαν το 25% των συνολικών κρουσμάτων. 

Την τρέχουσα εβδομάδα τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 6.856 και αποτελούν το 33% των συνολικών μολύνσεων του πληθυσμού της χώρας. 

Αναλυτικότερα το ποσοστό κρουσμάτων ατόμων ηλικίας 4-18 ετών στο σύνολο των κρουσμάτων COVID-19 ανά επιδημιολογική εβδομάδα αναφοράς: 2021-01-04 έως 2022-01-23, όπως παρουσιάζεται στο διάγραμμα.

Δείτε το διάγραμμα: 

krousmata_koronoiou_se_paidia

 

Self test: Τι ισχύει για τους μαθητές σχολείων που επαναλειτουργούν την Πέμπτη

Αλλαγές στον προγραμματισμό για τα self test των μαθητών έφεραν οι αποφάσεις για κλειστά σχολεία σε σειρά περιοχών, λόγω των προβλημάτων της κακοκαιρίας Ελπίς.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρου Κόπτση, σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self test σήμερα, Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο.

Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).

Υπενθυμίζεται ότι:

-ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς,
-βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί,
-η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19,
-H πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

ΟΗΕ: Μεγάλος αριθμός παιδιών έχουν μαθησιακά κενά λόγω κορονοϊού

Μαθησιακά κενά και μαθησιακές δυσκολίες αφήνει πίσω του ο κορονοϊός, όπως προκύπτουν από στοιχεία του ΟΗΕ. Οι χαμένες ώρες εκπαίδευσης που είτε δεν αναπληρώθηκαν, είτε δεν έγιναν όπως θα έπρεπε, «αφήνουν πίσω» τους μαθητές μαθησιακά. 

Αναλυτικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, είναι αρκετά μεγάλος ο αριθμός των μαθητών που δεν έχουν τις γνώσεις και τις ικανότητες που θα έπρεπε να έχουν κατακτηθεί ήδη. 

Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, έως και το 70% των παιδιών ηλικίας 10 ετών στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος δεν μπορούν να διαβάσουν ή να κατανοήσουν ένα απλό κείμενο, ενώ ανάλογα κενά παρατηρούνται και στα μαθηματικά. Συγκριτικά, κατά την πρό-Covid περίοδο, το αντίστοιχο ποσοστό – που έχει τώρα εκτοξευθεί στο 70% – υπολογιζόταν κοντά στο 53%.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολική Ψυχολογία: ΔΙΝΕΙ ΔΙΠΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ αυτό το σεμινάριο

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

διασωληνωμενος
Εικόνες ντροπής! Sκηνικό τρόμου με διασωληνωμένο ασθενή που εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ
Ακόμα κι αυτή η ολιγόλεπτη χρονική καθυστέρηση διακομιδής ενός ασθενή στη ΜΕΘ μπορεί να αποβεί επιβαρυντική για τον ίδιο – αν όχι μοιραία!
Εικόνες ντροπής! Sκηνικό τρόμου με διασωληνωμένο ασθενή που εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ