mathitis sxoleio self test
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Διανομή πέντε self tests σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς - Πότε ξεκινά - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Από την Τετάρτη 2/2 ξεκινά η διάθεση των πέντε δωρεάν self-tests από τα φαρμακεία της χώρας​​​​​​ σε όλους τους μαθητές και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Η διανομή θα διαρκέσει έως την Τρίτη 8/2.

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, η λειτουργία του συστήματος διάθεσης self-test θα ανασταλεί μεταξύ Σαββάτου 5/2 και ώρα 17:00 και Δευτέρας 7/2 και ώρα 8:00.

Η ανακοίνωση Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου:

Διάθεση Self tests σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς από την Τετάρτη 02.02 έως την Τρίτη 08.02

Σύμφωνα με απόφαση των αρμόδιων Υπουργείων πέντε (5) δωρεάν Self tests θα διατίθενται από τα φαρμακεία από την Τετάρτη 02/02/2022 έως και την Τρίτη 08/02/2022 σε όλους τους μαθητές και στους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

!!!! Η λειτουργία του Συστήματος Διάθεσης self test θα ανασταλεί από το Σάββατο 05/02/2022 και ώρα 17:00 έως τη Δευτέρα 07/02/2022 και ώρα 8:00.

Self tests: Τι πρέπει να γνωρίζετε

  1. Το πρώτο self-test της επόμενης εβδομάδας για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη. 
  2. Τα self test που διανέμονται αυτές τις ημέρες πρόκειται να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 24 Ιανουαρίου έως και 8 Φεβρουαρίου 2022 για την είσοδο στα σχολεία.
  3. το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,
  4. ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για το νέο κορoνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς,
  5. βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί,
  6. H δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19,
  7. Oι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι πραγματοποιούν δυο rapid τεστ την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής.
  8. H πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

6.948 θετικά self-test σε μαθητές - εκπαιδευτικούς

self_test_covid_koronoios.jpg

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με νέα ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας6.948 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δηλώθηκαν στην ειδική πλατφόρμα μέχρι και χθες το βράδυ. Επρόκειτο για τα περίπου 29.000 τμήματα που είχαν υποχρέωση να κάνουν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο και τα οποία ήταν κλειστά την περασμένη εβδομάδα λόγω κακοκαιρίας.

Στα σχολεία που λειτούργησαν κανονικά την περασμένη εβδομάδα ή που ήταν σε αναστολή λόγω κακοκαιρίας αλλά επαναλειτούργησαν την Πέμπτη ή την Παρασκευή, εφαρμόζεται η κανονική διαδικασία δύο ελέγχων την εβδομάδα, προ της προσέλευσης την Τρίτη 1 και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου. 

Για τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να πραγματοποιηθούν δυο rapid test και ένα self test, όλα με δική τους επιβάρυνση.

Τι σημαίνουν τα γράμματα (C,T) στα self test

Τα γρήγορα τεστ αντιγόνου μπήκαν στη ζωή μας ως αναγκαιότητα καθώς η εξάπλωση του κορονοϊού δημιούργησε την ανάγκη ελέγχων ακόμα και στο σπίτι. 

Ήδη περίπου 1,5 εκατομμύρια μαθητές και εκπαιδευτικοί υποβάλλονται τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο για τον κορονοϊό με self test.

Και βέβαια κάθε φορά που υποβαλλόμαστε σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο με self test ευχόμαστε να μην δούμε μία κόκκινη γραμμή (ακόμη κι αν αυτή είναι αχνή) στην ένδειξη C και άλλη μία στην ένδειξη T (θετικό τεστ).

Το αποτέλεσμα είναι θετικό όταν εμφανίζονται δύο κόκκινες γραμμές. Μία κόκκινη γραμμή στο γράμμα C και μία κόκκινη γραμμή στο γράμμα T.
Το αποτέλεσμα του ελέγχου είναι αρνητικό όταν εμφανίζεται μόνο μία κόκκινη γραμμή στο γράμμα C.
Το τεστ είναι άκυρο όταν δεν εμφανίζεται καμία κόκκινη γραμμή στο γράμμα C.

Τι σημαίνουν όμως τα γράμματα C και T στον δείκτη αποτελέσματος της πλακέτας, που υπάρχει μέσα στις συσκευασίες των self tests; 

Το γράμμα C υποδηλώνει την περιοχή ελέγχου (Control) και το T την περιοχή δοκιμής (Test). 

Στα self test παρατηρεί κανείς και το γράμμα S (στο κάτω μέρος του τεστ). Πρόκειται για την ειδική υποδοχή δείγματος (Sample) όπου ο χρήστης του τεστ μεταφέρει τις σταγόνες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 26/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Δημόσιο - Εργασία
Δημόσιο: Εργαζόμενη σε υπουργείο κατήγγειλε παρενόχληση από προϊστάμενό της και δικαιώθηκε
Αρχικά η υπάλληλος ζητούσε 20.000 ευρώ ως αποζημίωση από το Δημόσιο, αλλά όταν η υπόθεση εκδικάστηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο, τελικώς κατάφερε...
Δημόσιο: Εργαζόμενη σε υπουργείο κατήγγειλε παρενόχληση από προϊστάμενό της και δικαιώθηκε