κοινωνικό_merisma
Ποιοι θα πάρουν επίδομα ως 900 ευρώ - Τι ισχύει για συνταξιούχους και υγειονομικούς

Διπλό ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) αναμένεται να λάβουν τον Δεκέμβριο χιλιάδες δικαιούχοι. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα μέτρο στήριξης που είχε εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) τον Σεπτέμβριο και αναμένεται να πραγματωθεί πριν από τα φετινά Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο διπλασιασμός του ΚΕΑ θα έχει φέτος τη μορφή του «κοινωνικού μερίσματος» και θα αφορά τα πολύ ευάλωτα νοικοκυριά και συγκεκριμένα, όλους όσοι είναι ήδη δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Υπολογίζεται πως το μέρισμα ύψους 900 ευρώ, πρόκειται να λάβουν περίπου 273.000 ευάλωτα νοικοκυριά. 

Το επόμενο διάστημα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το ποιοι και πόσα θα πάρουν ως κοινωνικό μέρισμα τα Χριστούγεννα.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται παράλληλα με το κειμένου του προϋπολογισμού για το 2022, το οποίο θα κατατεθεί το αργότερο έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Χαμηλοσυνταξιούχοι και υγειονομικοί

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν κύρια και επικουρική σύνταξη κάτω από 1000 ευρώ, υπάρχει η σκέψη να τους δοθεί κάποιο βοήθημα έξτρα τα Χριστούγεννα. Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχους.

Σε περίπτωση που χορηγηθεί σε απόλυτη προτεραιότητα βρίσκονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι οι οποίοι δεν έχουν πάρει αναδρομικά και οι υγειονομικοί που δεν έχουν λάβει κάποιο έξτρα βοήθημα εκτός από αυτό πέρσι το Πάσχα.

Οι δύο αυτές ομάδες θα προστεθούν στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, για τους οποίους έχει ανακοινωθεί ήδη ότι θα χορηγηθεί διπλή πληρωμή τα Χριστούγεννα. Συνεπώς, το ποσό ενδέχεται να φτάσει μέχρι και τα 900 ευρώ.

Παράλληλα, στο τραπέζι βρίσκεται και η ενίσχυση των υγειονομικών με έκτακτο δώρο Χριστουγέννων.

Πώς υπολογίζεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

  • Για νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη, καταβάλλεται συνολικά ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ. Με τη διπλή καταβολή του Δεκεμβρίου το ποσό θαφτάσει τα 600 ευρώ
  • Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού θα υπάρξει προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ

Έτσι, για παράδειγμα νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 350 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 700 ευρώ

Νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και δυο ανήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 800 ευρώ.

Ως ανώτατο όριο του εγγυημένου ποσού ορίζονται τα 900 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Συνεπώς, με την καταβολή του Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι θα λάβουν επιπλέον 900 ευρώ.

Σημειώνεται πως για να πάρει ένα νοικοκυριό το «κοινωνικό μέρισμα», δεν χρειάζεται η υποβολή κάποιας αίτησης, καθώς τα ποσά θα υπολογιστούν αυτόματα από το σύστημα.

Προκηρύξεις - Διορισμοί - Προσλήψεις - ΕΥΚΟΛΟ Lower ή Proficiency μέσα σε 2 ημέρες αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ

Για όσους ενδιαφέρονται να προλάβουν μία προκήρυξη ΑΣΕΠ, διορισμού, πρόσληψης στο δημόσιο ή σε φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα θα πρέπει για να λάβουν τη μέγιστη μοριοδότηση να έχουν πτυχίο ξένης γλώσσας

Ο εκπαιδευτικός οργανισμό GoLearn σας δίνει τη δυνατότητα να πάρετε ΕΥΚΟΛΑ και ΠΟΛΥ ΑΜΕΣΑ αναγνωρισμένη Πιστοποίηση Αγγλικών ONLINE από το σπίτι σας ΧΩΡΙΣ να χρειάζεται να δώσετε εξετάσεις σε ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ και στην Έκθεση

Μόνο με 111 ευρώ  και δίνετε όποτε θέλετε εσείς από τον Υπολογιστή σας - Η Πιστοποίηση Αγγλικών του Golearn έχει ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΙΣΧΥ και πλήρη αναγνώριση

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα