Thumbnail
Τι ανέφερε η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου

Στην οργάνωση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων του νόμου 4538/2018, με προβλεπόμενη ολοκλήρωση των πρώτων σεμιναριακών κύκλων έως το φθινόπωρο, προχωρά το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή. Πρόκειται για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που απευθύνονται σε υποψήφιους ανάδοχους ή θετούς γονείς και συνιστούν προϋπόθεση για την εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο και την ένταξή τους στη διαδικασία «συνταιριάσματος» με τα παιδιά προς αναδοχή ή υιοθεσία.

Απευθυνόμενη στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, από το βήμα της Βουλής, η υφυπουργός Εργασίας ανέφερε πως, ενώ τα εκπαιδευτικά σεμινάρια προβλέπονται ήδη από το 2018 και τα βασικά τους στοιχεία οργάνωσης καθορίστηκαν με υπουργική απόφαση του Οκτωβρίου του 2018, η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου δεν είχε ολοκληρώσει τις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή τους (π.χ. συντονισμό φορέων, προσλήψεις προσωπικού) έως τις εκλογές το καλοκαίρι του 2019.

Παράλληλα, η κ. Μιχαηλίδου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για παρατυπίες σε ένα ευαίσθητο θέμα που αφορά την προστασία των παιδιών, καθώς και την ανάγκη πολιτών να ανοίξουν την αγκαλιά τους σε ένα παιδί. Συγκεκριμένα, η αρμόδια υφυπουργός υπογράμμισε την αδιαφάνεια και την έλλειψη λογοδοσίας των συνεδριάσεων του Εθνικού Συμβουλίου Αναδοχών-Υιοθεσίων (ΕΣΑνΥ), «λόγω της πλήρους έλλειψης υπογεγραμμένων πρακτικών», ενώ έκανε λόγο και για σύγκρουση συμφερόντων, «λόγω της συμμετοχής στο ΕΣΑνΥ εκπροσώπου ιδιωτικού φορέα που λειτουργεί δομές παιδικής προστασίας».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η διαδικασία καταχώρισης των παιδιών που φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2020, με βάση το πλάνο που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2019. Ειδικότερα, όπως επισημαίνει, τον Ιούλιο του 2019, έναν και πλέον χρόνο, μετά την ψήφιση του νόμου, μόνο δύο δομές παιδικής προστασίας είχαν ολοκληρώσει την καταχώριση. Από τις δύο δομές, το υπουργείο πέτυχε την καταχώριση από 62 δομές τον Δεκέμβριο του 2019 και 81 τον Ιανουάριο του 2020.

Η κ. Μιχαηλίδου τονίζει ότι στο κέντρο όλων των ενεργειών του υπουργείου αναφορικά με το θεσμό της αναδοχής και υιοθεσίας είναι η διασφάλιση της διαφάνειας των διαδικασιών και η προστασία των παιδιών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

doukakis
Το ΙΕΠ και η ένταξη του αυτοτελούς λογοτεχνικού έργου στο Πρόγραμμα διδασκαλίας των σχολείων: Από το φαίνεσθαι στο είναι… μια αλήθεια δρόμος!
Περισσότερο από ποτέ, το επαρχιώτικο «για τα μάτια του κόσμου» έγινε «για τα μάτια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης»  
Το ΙΕΠ και η ένταξη του αυτοτελούς λογοτεχνικού έργου στο Πρόγραμμα διδασκαλίας των σχολείων: Από το φαίνεσθαι στο είναι… μια αλήθεια δρόμος!
robot
Ρομπότ με δυο πόδια και… χίλιες δουλειές: Η νέα βιομηχανική τάξη πραγμάτων
Εκατομμύρια ανθρωποειδή ρομπότ ετοιμάζονται να μπουν σε εργοστάσια και αποθήκες, υπό την επίβλεψη γιγάντων της τεχνολογίας, αλλά τι θα γίνει με τους...
Ρομπότ με δυο πόδια και… χίλιες δουλειές: Η νέα βιομηχανική τάξη πραγμάτων
iphone
Ασφαλίστε τα δεδομένα σας: Πρώτες κινήσεις μετά από κλοπή κινητού
Πως να δράσετε άμεσα και μεθοδικά, ώστε να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα και να μειώσετε τον κίνδυνο περαιτέρω ζημίας.
Ασφαλίστε τα δεδομένα σας: Πρώτες κινήσεις μετά από κλοπή κινητού
wifi-routers.jpg
Αργό Internet; Ίσως φταίει ένας ανεπιθύμητος «επισκέπτης» στο δίκτυό σας
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου γείτονες ή ακόμα και άγνωστοι συνδέονται χωρίς άδεια στο WiFi μας, επιβραδύνοντας τη σύνδεση και θέτοντας σε...
Αργό Internet; Ίσως φταίει ένας ανεπιθύμητος «επισκέπτης» στο δίκτυό σας