mat xios
Συνεχείς επιθέσεις των ΜΑΤ - Αναφορές για έξι τραυματίες

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ λαμβάνουν χώρα σε Χίο και Λέσβο. Οι κάτοικοι αντιδρούν στη δημιουργία κλειστών δομών προσφύγων και στις επιτάξεις εκτάσεων για το σκοπό αυτό.

Χίος

Σύμφωνα με το astraparis.gr, στην περιοχή Φλώρι του Αίπους, στη Χίο, οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν εντελώς αναίτια στους διαδηλωτές με χημικά, ενώ επιδίδονται σε διαρκές κυνηγητό των κατοίκων.

Μία γυναίκα ηλικίας περίπου 30 ετών και ένα κορίτσι 16 ετών είναι οι μέχρι στιγμής τραυματίες από τις εκτεταμένες επιθέσεις των ΜΑΤ.

Η πρώτη τραυματίσθηκε από κατευθείαν βολή δακρυγόνου στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να της σπάσουν δόντια και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου. Η 16χρονη, που επίσης πήγε στα επείγοντα, είχε γδαρσίματα από τα συρματοπλέγματα που υπάρχουν στους δασικούς πυρήνες του Αίπους.

Νωρίς το βράδυ της Τρίτης, ο ίδιος ιστότοπος μετέδωσε ότι υπάρχουν τέσσερις ακόμα τραυματίες που μεταφέρθηκαν από την περιοχή του Αίπους στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Χίου.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, ηλικίας 30, 45, 50 και 52 ετών, εκ των οποίων οι δύο φέρουν τραύματα στο πόδι και οι άλλοι δυο στο κεφάλι, χωρίς να είναι σοβαρή η κατάστασή τους.

Λέσβος 

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται μέχρι και αργά το απόγευμα της Τρίτης, οι οδομαχίες που είχαν ξεκινήσει απο νωρίς το πρωί στην περιοχή Καράβα της Λέσβου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών ενάντια στους συγκεντρωμένους πολίτες.

Δείτε βίντεο εδώ

Νωρίτερα, σύμφωνα με το stonisi.gr, στην περιοχή Διαβολόρεμα οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν με δακρυγόνα στους κατοίκους δύο φορές. Από την επίθεση των ΜΑΤ έπιασαν μάλιστα και μικρές εστίες φωτιάς μέσα στο δάσος.

Διαβάστε επίσης:

Ολονύχτιες μάχες κατοίκων με τα ΜΑΤ στη Λέσβο (Εικόνα-Βίντεο)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα