Thumbnail
Μεταξύ των βιογραφικών στοιχείων που καλείται να συμπληρώσει στην αντίστοιχη αίτηση, ο ενδιαφερόμενος για εργασία θα πρέπει να δηλώσει υποχρεωτικά και το θρήσκευμά του

«Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα προς τη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού με τις παρακάτω επιλογές:

E-mail:.....
Fax:.....
Με τη συμπλήρωση της αίτησης: Αίτηση εργασίας»
.

Ένα αρκετά τυπικό πεδίο σε εταιρική ιστοσελίδα για αίτηση εργασίας, θα έλεγε κανείς... Όμως τα πράγματα αλλάζουν όταν ο ενδιαφερόμενος για τη θέση εργασίας πατήσει το πεδίο «Αίτηση εργασίας».

Εκεί, εκτός των τυπικών βιογραφικών στοιχείων που ζητούνται, η γνωστή αλυσίδα super market Market In ζητά να δηλωθεί και το... «θρήσκευμα»! Και μάλιστα, το πεδίο πρέπει να συμπληρωθεί υποχρεωτικά!

Πέραν το περιεχόμενο της δήλωσης υποκρύπτει ρατσιστική συμπεριφορά ή πρακτική, η απαίτηση καθ' εαυτή είναι παράνομη, καθώς το θρήσκευμα συνιστά ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο, όπως αναφέρεται στο άρθρο 2 - Νόμος 2472/1997:

«Για τους σκοπούς του παρόντος νόμου νοούνται ως:

α) "Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα", κάθε πληροφορία που αναφέρεται στο υποκείμενο των δεδομένων. Δεν λογίζονται ως δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα τα στατιστικής φύσεως συγκεντρωτικά στοιχεία, από τα οποία δεν μπορούν πλέον να προσδιορισθούν τα υποκείμενα των δεδομένων.

β) "Ευαίσθητα δεδομένα", τα δεδομένα που αφορούν στη φυλετική ή εθνική προέλευση, στα πολιτικά φρονήματα, στις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, στη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, στην υγεία, στην κοινωνική πρόνοια και στην ερωτική ζωή, στα σχετικά με ποινικές διώξεις ή καταδίκες, καθώς και στη συμμετοχή σε συναφείς με τα ανωτέρω ενώσεις προσώπων.»

Φαίνεται ότι η αναφορά στο θρήσκευμα έχει απαλειφθεί από ταυτότητες και πιστοποιητικά, όπως το απολυτήριο Λυκείου, όμως κάποιοι απαιτούν παράνομα την υποχρεωτική δήλωσή του!

Το επίμαχο πεδίο στην αίτηση εργασίας:

super market thriskeuma.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΜΠ
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κορυφαίο Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην παραγωγή νέας επιχειρηματικότητας
Ο Πρύτανης του ΕΜΠ κ. Ιωάννης Χατζηγεωργίου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρωτιά του Ιδρύματος στη σχετική μελέτη, δήλωσε ότι η συμβολή...
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κορυφαίο Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην παραγωγή νέας επιχειρηματικότητας
pierrakakis
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατά Πιερρακάκη: «Αλαζονεία και έπαρση: αυτή είναι η εκπαιδευτική του αντίληψη!»
«Βάφτισε τα άκρως κερδoσκοπικά πανεπιστήμια των funds σε "μη κερδοσκοπικά" και είχε την  απαίτηση να συμφωνήσουμε» - Τι λέει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για τον...
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατά Πιερρακάκη: «Αλαζονεία και έπαρση: αυτή είναι η εκπαιδευτική του αντίληψη!»