Δικαστήριο αστυνομία
Μέχρι την Παρασκευή πρέπει να έχουν ταχυδρομήσει τον φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα οι υποψήφιοι για τη Δικαστική Αστυνομία

Ξεκίνησε χτες, Δευτέρα, στο πλαίσιο της προκήρυξης 1ΔΑ/2023για την πρόσληψη των 500 πρώτων δικαστικών αστυνομικών, η υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη 1ΔΑ/2023 προβλέπει την πλήρωση 500 θέσεων μόνιμου ένστολου προσωπικού, των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, του κλάδου του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας.

Στη νέα αυτή φάση της προκήρυξης συμμετέχουν όλοι όσοι έκαναν ηλεκτρονική αίτηση στο ΑΣΕΠ και ταυτόχρονα περιλαμβάνονται στους πίνακες υποψηφίων που δημοσίευσε το υπουργείο. 

Να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι που έχουν κληθεί να υποβάλλουν δικαιολογητικά είναι αυτοί οι οποίοι, ανά κατηγορία και κλάδο, προηγούνται στους πίνακες κατάταξης με βάση τη συνολική τους βαθμολογία, σύμφωνα με τα δηλωθέντα στην ηλεκτρονική τους αίτηση στοιχεία. 

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά 

Οι υποψήφιοι που έχουν κληθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να υποβάλλουν τα όλα τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, όπως αυτά ορίζονται στο Κεφάλαιο Ε΄ της οικείας προκήρυξης (Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη).

Τα δικαιολογητικά πρέπει να συνοδεύονται από:

  1. Την αίτηση υποβολής δικαιολογητικών (Παράρτημα Γ΄, σελ. 95 της προκήρυξης), συμπληρωμένη, υπογεγραμμένη και θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής και στην οποία θα αναγράφονται αναλυτικά όλα τα δικαιολογητικά που προσκομίζει ο υποψήφιος και
  2. Την εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης ΑΣΕΠ, υπογεγραμμένη, στην οποία να αναγράφεται ο αριθμός πρωτοκόλλου που έλαβε κατά την ηλεκτρονική της υποβολή.
  3. Για την απόδειξη της εμπειρίας, οι υποψήφιοι προσκομίζουν, πέραν των αναφερομένων στην οικεία προκήρυξη (Κεφ. Ε3, σελ. 49-52) και Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία να δηλώνονται, επακριβώς, η χρονική διάρκεια και το είδος της εμπειρίας καθώς και τα στοιχεία του εργοδότη, φυσικού προσώπου ή της επωνυμίας της επιχείρησης αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο.

Μόνο ταχυδρομικά η αποστολή των δικαιολογητικών

Οι υποψήφιοι που έχουν κληθεί να υποβάλλουν δικαιολογητικά θα πρέπει να βιαστούν, καθώς έχουν στην διάθεση τους μόνο λίγες ημέρες για να ταχυδρομήσουν τον φάκελο τους. 

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να αποστείλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε φάκελο μεγέθους Α4 και σε έντυπη μορφή. Η αποστολή θα πρέπει να γίνει με συστημένη επιστολή στην ταχυδρομική διεύθυνση:

Υπουργείο Δικαιοσύνης
Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού
Αίτηση για την Προκήρυξη 1ΔΑ/2023
Μεσογείων 96
Τ.Κ. 115 27, Αθήνα
Κατηγορία ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά αρχίζει σήμερα, Δευτέρα 6 Νοεμβρίου και λήγει την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023. Το εμπρόθεσμο της ταχυδρομικής αποστολής αυτών κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης.

Οι υποψήφιοι του ένστολου τομέα θα υποβληθούν, επιπλέον, σε μία σειρά από υγειονομικές ψυχοτεχνικές και αθλητικές εξετάσεις και δοκιμασίες.

Μείνετε συντονισμένοι στο Proson.gr στο facebook, στο twitter και στο viber, ώστε να ενημερώνεστε πρώτοι για τις εξελίξεις σε όλους τους διαγωνισμούς του Δημοσίου.

Επισημαίνεται ότι, υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στους αναρτημένους πίνακες και δεν αποστείλουν στην Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού, τα ανωτέρω δικαιολογητικά εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας, αποκλείονται από την περαιτέρω διαδικασία.

Αιτήσεις που έχουν αποσταλεί ήδη στο υπουργείο Δικαιοσύνης πριν την παραπάνω ημερομηνία έναρξης υποβολής των δικαιολογητικών δεν γίνονται αποδεκτές, και έχουν ήδη επιστραφεί στους αποστολείς τους για νόμιμη και εμπρόθεσμη επανυποβολή κατά τα ανωτέρω.

Πηγή: proson.gr

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΚΤΕΛ: Ζητούνται εισπράκτορες με μισθό 1.500€

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Άνοιξε ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΝΕΟ - Πιστοποίηση Ιταλικών για ΑΣΕΠ ΕΥΚΟΛΑ και ΑΜΕΣΑ (ΕΞΤΡΑ Μοριοδότηση 2ης Ξένης Γλώσσας)

ΑΣΕΠ: Πάρτε το πιο ΕΥΚΟΛΟ online PROFICIENCY στην Ελλάδα σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες (Μόνο 95 ευρώ)

ΑΣΕΠ Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC ή ECDL σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες με εξ αποστάσεως τεστ  - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithousa
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
Πρόκειται για αποζημίωση προς τα σχολικά συγκροτήματα όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, ενώ το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά από καταδικαστική απόφαση...
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
πυρκαγιά πυροσβεστική
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχουν κινητοποιηθεί 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα ενώ συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες ΟΤΑ
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο