ΑΣΕΠ
Δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και τα επόμενα βήματα που είναι η έκδοση συγκεκριμένων προκηρύξεων

Αναρτήθηκε χθες η βαθμολογία του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Αθανάσιο Παπαϊωάννου, «εάν λάβει κανείς υπ' όψιν του τον αριθμό των υποψηφίων που εξετάστηκαν σε σχέση με παλαιότερους διαγωνισμούς, η μείωση του χρόνου που απαιτήθηκε για την έκδοση των αποτελεσμάτων ήταν πάνω από 50%. Και αυτό οφείλεται στη συστηματική εργασία των εργαζομένων του ΑΣΕΠ -συχνά σε 7ήμερη βάση- και των συμβούλων που ενεπλάκησαν στο εγχείρημα».

Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, είναι η έκδοση συγκεκριμένων προκηρύξεων και κυρίως μιας για τους ΠΕ και μιας για τους ΤΕ (αλλά και μιας μικρότερης για ειδικό επιστημονικό προσωπικό).

Ωστόσο, είναι νωρίς για εκτιμήσεις σχετικά με τον χρόνο έκδοσης αυτών των προκηρύξεων.

ΑΣΕΠ

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού- Πίνακες

Εκδόθηκαν οι πίνακες βαθμολογίας της γραπτής εξέτασης των υποψηφίων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που έλαβαν μέρος στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (πρόσκληση/προκήρυξη 2Γ/2022)

Η έκδοση των  ανωτέρω Πινάκων Βαθμολογίας υπάγεται στις εξαιρέσεις της παρ. 3ε΄ του άρθρου 27 του ν. 5043/2023 «Ρύθμιση προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών κατά την προεκλογική περίοδο- Τροποποίηση άρθρου 28 του ν.2190/1994».

Οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν την απαιτούμενη βαθμολογία βάσης (55 μονάδες για κάθε μάθημα/δοκιμασία), εμφανίζονται ανά κατηγορία και κλάδο ή ειδικότητα στους Πίνακες Βαθμολογίας, σύμφωνα με τα δηλωθέντα στην αίτησή τους στοιχεία. Σημειώνεται ότι το ποσοστό των επιτυχόντων στον διαγωνισμό ανήλθε σε 19,3% σε σύνολο 77.073 υποψηφίων που προσήλθαν σε ένα τουλάχιστον μάθημα.

Οι υποψήφιοι που δεν συγκέντρωσαν την απαιτούμενη βαθμολογία βάσης, εμφανίζονται με τον Αριθμό Μητρώου Υποψηφίου, ο οποίος αναγράφεται στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους.

Πώς θα δείτε τα αποτελέσματα

Όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους, μέσω της ιστοσελίδας του Α.Σ.Ε.Π., αφού προηγουμένως εισέλθουν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του με τα στοιχεία σύνδεσής τους, ακολουθώντας τη διαδρομή: www.asep.gr > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Αποτελέσματα > Γραπτά-Βαθμολογίες.

Άσκηση ενστάσεως κατά της βαθμολογίας, όπως και επανεξέταση ή νέα βαθμολόγηση των γραπτών, δεν επιτρέπεται.

Προκειμένου οι επιτυχόντες του Α΄ΣΤΑΔΙΟΥ,  να μπορούν να υποβάλουν αίτηση στις προκηρύξεις του Β΄ΣΤΑΔΙΟΥ, πρέπει να έχουν δηλώσει ορθά, σύμφωνα με την Πρόσκληση/Προκήρυξη 2Γ/2022, τα τυπικά προσόντα (τίτλοι σπουδών ή/και πρόσθετα προσόντα) ανά κωδικό θέσης. Σημειώνεται ότι στην παρούσα φάση το ΑΣΕΠ δεν έχει προβεί στη συσχέτιση των κωδικών θέσεων με τα δηλωθέντα προσόντα.

Προς διευκόλυνση των υποψηφίων:

  • Οδηγός εύρεσης Αριθμού Μητρώου Υποψηφίου.
  • Εγχειρίδιο εύρεσης βαθμολογίας με αναλυτικές οδηγίες χρήσης.

ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΗΣzip- ή εναλλακτικά ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΗΣ

ΠΙΝΑΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΗΣ-zip  ή εναλλακτικά ΠΙΝΑΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΗΣ

 Τα επόμενα στάδια του Διαγωνισμού

Oι επιτυχόντες του πρώτου σταδίου δύναται να συμμετάσχουν, στο δεύτερο στάδιο, δηλαδή σε προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων αντίστοιχων κλάδων ή ειδικοτήτων που θα εκδίδουν οι διάφοροι φορείς του δημοσίου.

Κατά το δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού το ΑΣΕΠ θα συντάσσει και θα εκδίδει προκηρύξεις που θα απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο στους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού.

Στη συνέχεια το ΑΣΕΠ θα καλέσει ένα μέρος όσων υπέβαλλαν αίτηση να καταθέσει και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, με τα οποία αποδεικνύονται τα πρόσθετα προσόντα που θα ζητούνται στην προκήρυξη. Η νέα διαδικασία για τις προσλήψεις θα είναι γρηγορότερη από τα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα, οπότε αναμένονται πολύ σύντομα οι νέοι διορισμοί, ίσως και μέσα στο φθινόπωρο.

Πώς θα γίνουν οι διορισμοί- Πότε αναμένεται η πρώτη προκήρυξη

Εντός του καλοκαιριού αναμένεται η πρώτη προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων, ενώ όπως μεταδίδουν πηγές, η προκήρυξη είναι έτοιμη και αφορά συγκεκριμένη βαθμίδα εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων.

Οι αιτήσεις αυτές θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στον κόμβο του ΑΣΕΠ με διαδικασία όμοια όλων των προκηρύξεων.

Τα απαραίτητα τυπικά προσόντα που πρέπει να έχετε για να κάνετε αίτηση

Τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ που πρέπει να έχετε για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις

Για να μπορέσουν οι επιτυχόντες του Διαγωνισμού διεκδικήσουν μία θέση σε προκηρύξεις που θα βγουν το επόμενο διάστημα θα πρέπει να ΕΧΟΥΝ τα παρακάτω πρόσθετα τυπικά προσόντα 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC - goLearn (Δείτε εδώ) - Η πιο εύκολη στη Ελλάδα με το χαμηλότερο κόστος 

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ  - goLearn με μόνο 111 ευρώ με τηλεξέταση από το σπίτι σας εύκολα και άμεσα

Τι πλεονέκτημα έχετε μέσω της goLearn για να αποκτήσετε πριν βγουν οι προκηρύξεις τα Τυπικά Προσόντα

Η εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών της goLearn είναι η ΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ που μπορείτε να την πάρετε στο χέρι σας μέσα σε 2 ημέρες.

Άλλες Πιστοποιήσεις Αγγλικών κάνουν από 40 ημέρες έως και 5 μήνες και μάλιστα έχουν εξετάσεις από μίαμιση φορά το μήνα έως και μόνο 2 το χρόνο στη χειρότερη

Μπορείτε να δώσετε τηλεξέταση όποτε θέλετε από το σπίτι σας μέσω ηλεκτρονικού τεστ στο υπολογιστή και ΜΟΝΟ ΣΕ READING - LISTENING (Ούτε Προφορικά, ούτε έκθεση)

Δείτε εδώ περισσότερα

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Έρχονται 2 μεγάλες και 2 μικρές προκηρύξεις με πάνω από 5.000 θέσεις

ΕΚΤΑΚΤΩΣ 400 ΕΥΡΩ σε χιλιάδες εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

ΑΣΕΠ: Αυτό είναι το πιο ΕΥΚΟΛΟ online Lower & Proficiency - Πάρτε το μέσα σε 2 ημέρες -Μόνο 111 ευρώ!

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC μόνο με 100 ευρώ για μόρια σε ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ,ΠΜΣ - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πάπιες στον δρόμο
Η τελευταία πράξη καλοσύνης ενός πατέρα – Βοηθούσε πάπιες να περάσουν τον δρόμο και βρήκε τραγικό θάνατο
«Βγήκε από το αυτοκίνητο και έδιωχνε τις πάπιες και όλοι χειροκροτούσαν επειδή ήταν πολύ καλός»
Η τελευταία πράξη καλοσύνης ενός πατέρα – Βοηθούσε πάπιες να περάσουν τον δρόμο και βρήκε τραγικό θάνατο