anaplhrvtes
Στη συνάντηση θα συζητήσουμε και για τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές, καθώς και τις προτάσεις που θα κατατεθούν. Επιδιώκουμε τη συσπείρωση όλων των αναπληρωτών και την ενεργοποίηση του κλάδου για την προώθησή τους.

Tο Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονικης καλεί τους αναπληρωτές σε συνάντηση – συζήτηση την Τετάρτη 22/11, 6.30 μ.μ. στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης.

Να συζητήσουμε για τα συνεχή αντιεκπαιδευτικά μέτρα σε βάρος του δημόσιου σχολείου, της εργασίας μας και ιδιαίτερα για τους αναπληρωτές. Για τις εν κρυπτώ διαδικασίες τοποθέτησης, μέσω ΟΠΣΥΔ, και στη συνέχεια τις αδιαφανείς τοποθετήσεις από τις Διευθύνσεις, για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή που συνεχίζονται και την κάλυψη των κενών με λιγότερες ώρες από τις προβλεπόμενες για τους μαθητές, για τα χιλιάδες κενά που ακόμη παραμένουν στα σχολεία. Για το γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που θέλουν να επαναφέρουν και για άλλα προβλήματα των αναπληρωτών. Να συζητήσουμε για τις λύσεις που πρέπει να δοθούν, τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα του κλάδου, για την αναγκαιότητα οι αναπληρωτές να συσπειρωθούν στο σωματείο μας την ΕΛΜΕ και συλλογικά να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Η χρονιά ξεκίνησε με τις συνέπειες των περικοπών και της λιτότητας στην εκπαίδευση που αποτυπώνονται με τις κατά φάσεις τοποθετήσεις των αναπληρωτών, οι οποίες διαψεύδουν τις δηλώσεις από το Υπουργείο παιδείας περί ομαλής έναρξης της χρονιάς. 2,5 μήνες μετά την έναρξη των σχολείων πανελλαδικά υπάρχουν χιλιάδες κενά σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης και εκατοντάδες (200) στα σχολεία της Διεύθυνσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Το ΥΠΑΙΘΑ αντιμετωπίζει τους αναπληρωτές ως υποκατηγορία τοποθετήσεων, αφού μέσω του ΟΠΣΥΔ οι τοποθετήσεις γίνονται σε επιλεγμένα κενά για κάθε ειδικότητα και χωρίς να είναι γνωστά σε όλους τους αναπληρωτές, ούτε και στις ΕΛΜΕ για να μπορούν να παρεμβαίνουν και να τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες διαφάνειας. Οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών γίνονται κυριολεκτικά στο σκοτάδι! Ίδια πρακτική ακολουθούν και οι κατά τόπους Διευθύνσεις και τα ελεγχόμενα από την κυβερνητική παράταξη ΠΥΣΔΕ στον προσδιορισμό των κενών σπάζοντας κενά πάνω από 12 ώρες, με αποτέλεσμα οι εναπομείνασες ώρες να δίνονται σε αναπληρωτές με κουμπώματα σχολείων, μέχρι και έξι σχολεία. Τοποθετήσεις αναπληρωτών γίνονται χωρίς δικαίωμα ενστάσεων και βελτίωσης πριν την επόμενη φάση.

Ξανά και ξανά διοχετεύονται πληροφορίες ότι το ΥΠΑΙΘΑ ετοιμάζεται να προωθήσει σχέδιο νόμου για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Ύστερα δηλαδή από το προσοντολόγιο των απολύσεων (μόνο φέτος, πάνω από 5.000 εκπαιδευτικοί πετάχτηκαν εκτός πινάκων λόγω “λαθών”), της απαξίωσης των πτυχίων και της προϋπηρεσίας, ετοιμάζονται να προσθέσουν ένα επιπλέον «κριτήριο- φίλτρο» απολύσεων και ανεργίας, αυτό του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Στη συνάντηση θα συζητήσουμε και για τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές, καθώς και τις προτάσεις που θα κατατεθούν. Επιδιώκουμε τη συσπείρωση όλων των αναπληρωτών και την ενεργοποίηση του κλάδου για την προώθησή τους.

Για την ΕΛΜΕ οι διεκδικήσεις του κλάδου για μαζικούς διορισμούς, για κατοχύρωση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών, για να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία, για ουσιαστική λειτουργία της πρόσθετης και ενισχυτικής διδασκαλίας και άλλων αιτημάτων που αφορούν τους αναπληρωτές, παίρνουν επείγοντα χαρακτήρα. Για αυτό η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα