αξιολόγηση
Αξιολόγηση: Αναμένεται κείμενο από τη ΔΟΕ – Οδηγίες από το ΣΕΠΕ Αμαρουσίου

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση προχωρά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 19:00, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου (Μαραθωνοδρόμου 54, Μαρούσι).

Ο Σύλλογος καλεί τους/τις Διευθυντές/-ντριες και Προϊσταμένες σχολικών μονάδων να μην ορίσουν παιδαγωγικούς συμβούλους – μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές. Η απεργία - αποχή που πέρυσι βοήθησε να μην προχωρήσουν ισχύει και φέτος. Κείμενο από τη ΔΟΕ θα σταλεί τις επόμενες μέρες. 

Στη συνέχεια, καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην αποδεχτούν τον ορισμό τους ως παιδαγωγικοί σύμβουλοι – μέντορες ή ενδοσχολικοί συντονιστές.

Επίσης, καλεί όλους/-ες τους/τις εκπαιδευτικούς να μην καταθέσουν απολύτως τίποτε στον «ηλεκτρονικό φάκελο» της αξιολόγησης και τις ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να πάρουν θέση άμεσα για τα ζητήματα αυτά.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου:

«Μήνυμα του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου  στους/στις συναδέλφους/-ισσες μέλη του σωματείου μας».

Έκτακτη Γ. Σ. του Συλλόγου μας, ΤΕΤΑΡΤΗ 27 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19:00 στο 8ο Δ. Σ. Αμαρουσίου (Μαραθωνοδρόμου 54 – Μαρούσι)

Ευχόμαστε σε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/-ισσες στα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία του Συλλόγου μας καλή σχολική χρονιά, υγεία και δύναμη.

Καλωσορίζουμε τους/τις νεοδιόριστους/-στες και αναπληρωτές/-τριες συναδέλφους που τοποθετούνται στις σχολικές μας μονάδες, με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε τον συλλογικό αγώνα για εργασιακή αξιοπρέπεια, μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, σταθερή και μόνιμη εργασία και ίσα δικαιώματα για όλους τους εκπαιδευτικούς. Σύντομα, το Δ.Σ. θα κυκλοφορήσει ανανεωμένο τον οδηγό εργασιακών δικαιωμάτων.

Για όσα επιφυλάσσει στον εκπαιδευτικό και στο δημόσιο σχολείο η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας που έχει κηρύξει τον πόλεμο στη ζωντανή εκπαίδευση, σε ότι έχει απομείνει από τον δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου και τη δημοκρατία εντός του, δώσαμε με αποφασιστικότητα όλη την προηγούμενη περίοδο σημαντικές μάχες μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Τη μάχη θα τη δώσουμε ξανά, μέσα και έξω από τις τάξεις μας! Από τις πρώτες ημέρες και αυτής της σχολικής χρονιάς καλούμαστε να βρεθούμε απέναντι στη νέα απόπειρα προώθησης της αξιολόγησης, του πολυκατακερματισμού του εκπαιδευτικού σώματος σε μια διαβαθμισμένη πολύπλοκη ιεραρχία με αξιολογητές και αξιολογούμενους: μέντορες, ενδοσχολικοί συντονιστές, εκπαιδευτικοί όμιλοι απλήρωτης εργασίας. Αλλά και την αντιπαιδαγωγική επιμήκυνση του σχολικού χρόνου σε εντελώς ακατάλληλους χώρους.

Κρατάμε στη συλλογική μας μνήμη τη στάση αλληλεγγύης και αγωνιστικής συσπείρωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων που τις προηγούμενες σχολικές χρονιές οδήγησαν σε οδυνηρές ήττες την κα Κεραμέως, αποσόβησαν  τη δρομολόγηση αρνητικών εξελίξεων και έδειξαν τη δύναμη του συλλογικού αγώνα, όπως στη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, αξιοποιώντας όλα τα μέσα (απεργία – αποχή, ενιαία κείμενα, συλλαλητήρια, ενημέρωση γονέων, πανό στα σχολεία κ.λπ.) και τον ηρωικό αγώνα για την απόκρουση της ατομικής αξιολόγησης και την  μονιμοποίηση των νεοδιόριστων.

Ο Σύλλογός μας, μαζί με όλα τα μαχόμενα σωματεία της εκπαίδευσης θα συνεχίσει χωρίς συμβιβασμούς τον δρόμο της αγωνιστικής ανάτασης για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων και όλων των πολιτικών διαχειριστών τους. Για την ακρίβεια που στραγγίζει το εισόδημά μας, για την πανδημία, για τα ανοχύρωτα σχολεία και τα νοσοκομεία που καταρρέουν, για την αντιδημοκρατική και αυταρχική εκτροπή της Κυβέρνησης που αντιμετωπίζει όσους αντιστέκονται με τα ΜΑΤ, στήνει δίκτυα παρακολούθησης δεκάδων χιλιάδων πολιτών και αφήνει να αφανιστεί ο δασικός πλούτος της χώρας.

Ο Σύλλογός μας όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων, των μαθητών μας και των γονέων τους που αυτόν τον χειμώνα η φτώχεια και η ανέχεια θα τους χτυπήσει την πόρτα!!! Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Σε αυτό το πλαίσιο και με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις της ΔΟΕ από την πρόσφατη Γ. Σ. του κλάδου μας αλλά και τις αποφάσεις του Συλλόγου μας:

Καλούμε τους/τις Διευθυντές/-ντριες και Προϊσταμένες σχολικών μονάδων να μην ορίσουν παιδαγωγικούς συμβούλους – μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές. Η απεργία - αποχή που πέρυσι βοήθησε να μην προχωρήσουν ισχύει και φέτος. Κείμενο από τη ΔΟΕ θα σταλεί τις επόμενες μέρες. 

Καλούμε τους/τις συναδέλφους/-ισσες να μην αποδεχτούν τον ορισμό τους ως παιδαγωγικοί σύμβουλοι – μέντορες ή ενδοσχολικοί συντονιστές. Να μην αποδεχτούν καμία συμμετοχή σε αυτό το ιεραρχικό θεσμικό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης είτε ως μέντορες/συντονιστές είτε ως «κατώτεροι» στην αξιολογική ιεραρχία. Να συνεχίσουν να συνεργάζονται στο πλαίσιο της δημοκρατικής παιδαγωγικής λειτουργίας του Συλλόγου Διδασκόντων σε ισότιμη και δημοκρατική βάση και με μοναδικό κριτήριο την πρόοδο των μαθητών τους.

Καλούμε όλους/-ες τους/τις εκπαιδευτικούς να μην παρέχουν σε καμία περίπτωση διδακτικό έργο εάν δεν προσμετράται στο διδακτικό τους ωράριο ή εάν παραβιάζει το εργασιακό τους ωράριο. Παροχή διδακτικού έργου δωρεάν ή με αντάλλαγμα μόρια και «ευνοϊκή μεταχείριση» στην αξιολόγηση δεν είναι αποδεκτή σε καμία περίπτωση, πολύ περισσότερο όταν εντάσσεται σε αντιπαιδαγωγικό πλαίσιο (π.χ. εκπαιδευτικοί όμιλοι).

Καλούμε όλους/-ες τους/τις εκπαιδευτικούς να μην καταθέσουν απολύτως τίποτε στον «ηλεκτρονικό φάκελο» της αξιολόγησης.

Καλούμε τις ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να πάρουν θέση άμεσα για τα ζητήματα αυτά.

Προχωράμε άμεσα σε  Έκτακτη Γ. Σ. του Συλλόγου μας την ΤΕΤΑΡΤΗ 27 – 9 – 2023 στις 19:00, στο 8ο Δ. Σ. Αμαρουσίου (Μαραθωνοδρόμου 54 – Μαρούσι)

Με την αισιοδοξία της μακρόχρονης αγωνιστικής μας εμπειρίας και πλήρη επίγνωση της παιδαγωγικής μας ευθύνης και του κοινωνικού μας ρόλου, βαδίζουμε στον δρόμο της συλλογικότητας και του αγώνα. Σας καλούμε να βρίσκεστε σε επαφή με τον Σύλλογό μας για κάθε εργασιακό θέμα και κάθε πρόβλημα των σχολικών μονάδων.

Καλή αρχή! Με συναδελφικούς χαιρετισμούς!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;