Άνοιγμα σχολείων
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
«Ο Σύλλογός μας δεν μπορεί να ανεχτεί συμπεριφορές που παραπέμπουν στους θεματοφύλακες του συντάγματος και γεγονότα που αμαυρώνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας», σημειώνει ο ΣΕΠΕ Σητείας, με αφορμή νέα κρούσματα με γονείς - αρνητές

Νέα κρούσματα με γονείς - αρνητές που στράφηκαν κατά εκπαιδευτικών καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας, «ο Μύσων».

«Ο Σύλλογός μας δεν μπορεί να ανεχτεί συμπεριφορές που παραπέμπουν στους θεματοφύλακες του συντάγματος και γεγονότα που αμαυρώνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας», σημειώνεται σχετικά.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε περιστατικά αυθαιρεσίας και αντικοινωνικής συμπεριφοράς στα σχολεία του Δήμου Σητείας

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας, «ο Μύσων», έπειτα από σχετική ενημέρωση που είχε για  μεμονωμένα περιστατικά που έχουν λάβει χώρα σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά του Δήμου Σητείας από γονείς «αρνητές», αναφέρει τα παρακάτω. 

Καταδικάζουμε τις ακραίες αντικοινωνικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται κατά των συναδέλφων εκπαιδευτικών, επειδή απλά εφαρμόζουν τον νόμο. Η επιδημία  των επεισοδίων κατά του εκπαιδευτικού προσωπικού ακόμη και μπροστά στα μάτια παιδιών θα μας βρει απέναντι. 

Να επισημάνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, συνεπώς η χρήση της γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. 

Έχουμε επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη παροχής δωρεάν κατάλληλου εξοπλισμού από το Υπουργείο, ωστόσο γνωρίζουν μονάχα να δίνουν οδηγίες χωρίς καμιά υλικοτεχνική στήριξη.

Επομένως είναι οι γονείς αυτοί που θα πρέπει να φροντίσουν για την επιλογή κατάλληλης μάσκας για το παιδί τους, ώστε αφενός η χρήση της να είναι ασφαλής για το παιδί, αφετέρου να διασφαλίζεται και η προστασία όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολικών μας δομών. 

Καλούμε τους γονείς και κηδεμόνες να σεβαστούν την υγεία και την ασφάλεια του συνόλου της μαθητικής κοινότητας.

Ο Σύλλογός μας δεν μπορεί να ανεχτεί συμπεριφορές που παραπέμπουν στους θεματοφύλακες του συντάγματος και γεγονότα που αμαυρώνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας. 

Οποιοσδήποτε γονέας μέσω της «άρνησης» φοίτησης των παιδιών του στο Σχολείο, προσπαθεί να επιβάλλει τις ιδεολογικές-πολιτικές του απόψεις και θέσεις, θα πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να βρεθεί  αντιμέτωπος με τις αντίστοιχες νομικές συνέπειες. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νίκη Φευγαλά
Απεργία – Συγκλονίζει εργαζόμενη: «Δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να βάζουμε το γάλα των παιδιών μας στο σπίτι»
«Μας έχουν σακατέψει»: Η κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στα Προπύλαια - Όσα είπε η Νίκη Φευγαλά, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΙΥΕ
Απεργία – Συγκλονίζει εργαζόμενη: «Δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να βάζουμε το γάλα των παιδιών μας στο σπίτι»
Σωκράτης Φάμελλος
Σωκράτης Φάμελλος από την απεργία: «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει»
«13 ώρες δουλειάς από το πρωί ως το βράδυ – Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει έτσι», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την απεργιακή συγκέντρωση στο...
Σωκράτης Φάμελλος από την απεργία: «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει»
εργας
Μαζική απεργία ενάντια στο 13ωρο: Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους – Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις
Σφοδρές αντιδράσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την 13ωρη εργασία – Η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και το ΠΑΜΕ πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις
Μαζική απεργία ενάντια στο 13ωρο: Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους – Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις
Συγκέντρωση στα Προπύλαια για την απεργία
Απεργία: Παλαιστίνιοι στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς της Αθήνας – «Η φωνή σας μας στηρίζει»
Σε απευθείας σύνδεση η πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστινιακών Συνδικάτων, Suzan Tayseer Salam, χαιρέτησε την απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια
Απεργία: Παλαιστίνιοι στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς της Αθήνας – «Η φωνή σας μας στηρίζει»