Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
taksi
Η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε ζητά την κατάργηση φόρων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Την κατάργηση φόρων στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο των σχολικών μονάδων ζητά με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών  Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την ανάγκη προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης από τις σχολικές μονάδες, καλεί τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών, να προχωρήσουν στην άμεση λήψη μέτρων ώστε να διασφαλιστεί η στοιχειώδης λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Αναλυτικά:

«Κατάργηση φόρων στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο των σχολικών μονάδων»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών  Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την ανάγκη προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης από τις σχολικές μονάδες, σε τιμή  που ξεπερνά το 1,15 ευρώ ανά λίτρο, και με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά των σχολικών μονάδων, αφού η μείωση της επιχορήγησής τους από το 2010 και μετά ξεπερνά το 50%,

Κ αλ ε ί

τα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών, να προχωρήσουν στην άμεση λήψη των παρακάτω μέτρων ώστε να διασφαλιστεί η στοιχειώδης λειτουργία των σχολικών μονάδων:1.

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αλλά και του Φ.Π.Α. στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο που προμηθεύονται  οι σχολικές μονάδες.

2.  Πλήρης κατάργηση του Φ.Π.Α. για όλες τις δαπάνες των Σχολικών Επιτροπών.

3. Εξασφάλιση πλήρους διαφάνειας στη διαδικασία κατανομής της οικονομικής επιχορήγησης στις σχολικές μονάδες από τις Σχολικές Επιτροπές.

4.   Σταδιακή αύξηση της οικονομικής επιχορήγησης των σχολικών μονάδων, ώστε να επανέλθει στα επίπεδα που ήταν πριν το 2010.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: LIVE Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές