ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Έρχονται αυξήσεις - «φωτιά» στο πετρέλαιο θέρμανσης
Οι ανατιμήσεις στη διεθνή τιμή του αργού πετρελαίου φέρνει αυξήσεις της τάξης του 30% στα μεγάλα αστικά κέντρα και του 50% στις νησιώτικες περιοχές

Οι ανατιμήσεις στη διεθνή τιμή του αργού πετρελαίου φέρνει μεγάλες αυξήσεις φέτος, αυξήσεις που αναμένεται να ξεκινούν από 30% στα μεγάλα αστικά κέντρα και να ξεπερνούν το 50% στις νησιώτικες περιοχές.

Το brent διαμορφωνόταν 1,5% υψηλότερα, στα 79,23 δολάρια το βαρέλι, έχοντας σημειώσει άνοδο για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό σημείωνε άνοδο 1,5%, στα 75,09 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο.

Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα

Στις 15 Οκτωβρίου ανοίγει επισήμως η περίοδος διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης και με τα έως τώρα δεδομένα όσοι δεν έχουν από πέρυσι γεμάτες τις δεξαμενές τους θα κληθούν να προμηθευτούν πετρέλαιο με τιμή πάνω από 1,10 ευρώ το λίτρο. Σημειώνεται ότι η περσινή περίοδος άνοιξε με τιμή εκκίνησης 0,80 ευρώ το λίτρο και με τη διεθνή τιμή του πετρελαίου στα 42 δολάρια. Φέτος, στα τέλη Αυγούστου, η μέση τιμή βρισκόταν στα 0,96 ευρώ το λίτρο, με τη διεθνή τιμή του πετρελαίου να έχει αγγίξει τα 67 δολάρια.

Από τα παραπάνω, εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι η επιβάρυνση των νοικοκυριών από τις τρέχουσες τιμές είναι πλέον σίγουρη και αθροίζεται με το πλήθος ανατιμήσεων σε μια σειρά από βασικά προϊόντα και στο ρεύμα.

Δεν αρκεί το επίδομα θέρμανσης

Η πολύ μικρή αύξηση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο επίδομα θέρμανσης δεν επαρκεί για να καλύψει την ενεργειακή κρίση χιλιάδων νοικοκυριών.

Το επίδομα αυξάνεται κατά 20% ανεβαίνει δηλαδή στα 96 ευρώ, από 80 ευρώ που ήταν πέρυσι, ενώ το μεγαλύτερο ποσό που μπορεί θεωρητικά να πάρει ένα νοικοκυριό αυξάνεται στα 780 ευρώ, από τα 650 ευρώ. Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια παραμένουν ίδια, ενώ το επίδομα διαμορφώνεται με βάση συντελεστές ανά περιοχή που εφαρμόζονται στο ποσό βάσης των 264 ευρώ (από 220 ευρώ πέρσι). Η επιδότηση καλύπτει καυσόξυλα, πέλετ και φυσικό αέριο.

Τα δεδομένα, όμως, έχουν αλλάξει και ως προς το φυσικό αέριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή του έχει διπλασιαστεί στην Ελλάδα σε σχέση με την περσινή χρονιά. Η διεθνής τιμή του αυτή τη στιγμή είναι αυξημένη κατά 130% σε σχέση με πέρσι, ενώ οι προβλέψεις διεθνών αναλυτών είναι ότι θα υποχωρήσει σταδιακά σε χαμηλότερα επίπεδα, που θα είναι όμως διπλάσια από αυτά του περσινού φθινοπώρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.163 μόνιμες προσλήψεις σε τρία υπουργεία

28η Οκτωβρίου: Πώς θα εορταστεί στα σχολεία - Τι ισχύει για τις μάσκες στην παρέλαση

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, πόντιουμ, ομιλία, άνδρας, διαδήλωση, συγκέντρωση
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται και δυναμώνει!
«Απέναντί μας έχουμε μια διαχρονική πολιτική που αντιμετωπίζει τη μόρφωση των νέων ως εμπόρευμα και τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων ως κόστος» -...
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται και δυναμώνει!
perama katadioksi
Πέραμα: Στον εισαγγελέα οι 7 αστυνομικοί κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία
Στην εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν στις 7 απόγευμα οι επτά αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα με ένα...
Πέραμα: Στον εισαγγελέα οι 7 αστυνομικοί κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία
μίνα γκάγκα σχολεία
Γκαγκα: «Να ενημερώσουμε για τα εμβόλια, να λύσουμε τους φόβους»
«Η κυβέρνηση και το υπουργείο θα προσπαθήσουμε να λύνουμε προβλήματα στα νοσοκομεία, στα κατά τόπους γενικά νοσοκομεία και στις δομές υγείας ώστε να...
Γκαγκα: «Να ενημερώσουμε για τα εμβόλια, να λύσουμε τους φόβους»