Εκπαιδευτικοί: Η ΔΑΚΕ εμπόδισε εκλογές του Συλλόγου αλλά όχι τα camp
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Α' Αθηνών, κατηγορεί την ΔΑΚΕ για «επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο του δημόσιου σχολείου και για αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική »

Για επιχειρηματική δραστηριότητα κατηγορεί την ΔΑΚΕ σε ανακοίνωση της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Α' Αθηνών. 

Όπως αναφέρουν η αντιδήμαρχος, η οποία και συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, δεν παραχώρησε τα σχολεία για να γίνουν εκλογές του Συλλόγου. Το έκανε όμως για το καλοκαιρινό camp ιδιωτικού συλλόγου. 

Αναλυτικότερα, «η Δημοτική Αρχή (η αντιδήμαρχος της οποίας συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ), που δεν παραχώρησε - όπως όφειλε να κάνει - σχολεία να γίνουν οι εκλογές του Συλλόγου μας, αποφάσισε να παραχωρήσει  ολόκληρα σχολικά συγκροτήματα (4ο Δ.Σ. Ζωγράφου,  5ο-6ο Δ.Σ. Ζωγράφου) για camp 250  παιδιών και πλέον, που διοργανώνει πολιτιστικός σύλλογος με ιδιωτικές εταιρίες και με μεγάλο αντίτιμο για κάθε  παιδί. Κανονική επιχειρηματική δραστηριότητα δηλαδή στον χώρο του δημόσιου σχολείου», επισημαίνουν στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, κατηγορούν τους συναδέλφους της ΔΑΚΕ πως επιθυμούν να «δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, για να υπερασπιστούν την αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι

Μετά από δύο εξαιρετικά δύσκολες χρονιές για όλη την εκπαίδευση, με πανδημία, μηδενικά μέτρα από την κυβέρνηση για τα σχολεία, με σκληρές  μάχες που δόθηκαν και κερδήθηκαν μέσα σε δύσκολες συνθήκες (κάμερες, ηλεκτρονικές εκλογές, αξιολόγηση, ωράριο νηπιαγωγών κλπ) επέλεξαν οι εκπρόσωποι της  ΔΑΚΕ του Συλλόγου μας να βγάλουν τώρα ανακοίνωση, όχι ωστόσο γι΄ αυτά τα πολύ σοβαρά ζητήματα!!!

Βγαίνουν ανοικτά ως υπερασπιστές της Διοίκησης της Α΄ Διεύθυνσης  Αθήνας και της Δημοτικής Αρχής Ζωγράφου (ΝΔ), που πριν ακόμα ψηφιστεί το άθλιο νομοθέτημα Χατζηδάκη, ενεπλάκησαν με θράσος στις εσωτερικές διεργασίες του σωματείου μας!

Αποκάλυψαν για άλλη μια φορά τον βρώμικο ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλισμού, που θολώνει τα νερά και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει από τη σκληρή αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζει ή έχει στα σκαριά η κυβέρνηση!

«Ξέχασαν» βέβαια να ενημερώσουν τους συναδέλφους πως η ίδια Δημοτική Αρχή (η αντιδήμαρχος της οποίας συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ), που δεν παραχώρησε - όπως όφειλε να κάνει - σχολεία να γίνουν οι εκλογές του Συλλόγου μας, αποφάσισε να παραχωρήσει  ολόκληρα σχολικά συγκροτήματα (4ο Δ.Σ. Ζωγράφου,  5ο-6ο Δ.Σ. Ζωγράφου) για camp 250  παιδιών και πλέον, που διοργανώνει πολιτιστικός σύλλογος με ιδιωτικές εταιρίες και με μεγάλο αντίτιμο για κάθε  παιδί! Κανονική επιχειρηματική δραστηριότητα δηλαδή στον χώρο του δημόσιου σχολείου!

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ, ως αυστηρός υπερασπιστής των ΚΥΑ και των εγκυκλίων της κυβέρνησης, μας κουνάνε το δάχτυλο γιατί τολμάμε να τις αγνοήσουμε εν μέσω πανδημίας και να προχωρήσουμε στο αυτονόητο δικαίωμα για  εκλογές στο Σύλλογο!  

Αλήθεια, γιατί δεν «εξοργίζονται» με τα 25άρια τμήματα, με την απαράδεκτη κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, την έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών, που πραγματικά κόστισαν ανθρώπινες ζωές; Γιατί τους «διαφεύγει» ο καθημερινός και επικίνδυνος συνωστισμός χιλιάδων εργαζομένων στα ΜΜΜ και στους χώρους δουλειάς, π.χ.  εργοστάσια και σούπερ μάρκετ; 

Η ΔΑΚΕ  Α΄ Συλλόγου στη φούρια της να πει … την αλήθεια  είπε … πολλά ψέματα!

…γι’ αυτό πιο συγκεκριμένα για την ανακοίνωση της  ΔΑΚΕ:
 
Ο  Σύλλογος «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», στον οποίο αναφέρονται, δεν έχει κλείσει 2ετία, ώστε να προχωρήσει τώρα σε εκλογές!  Δε φρόντισαν να το πληροφορηθούν αυτό;

Κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση και εκλογές, αφού η παράταση της θητείας των ΔΣ, που έχει ζητήσει η ΑΔΕΔΥ, δεν είναι δεσμευτική αλλά δυνητική. Αυτό το δικαίωμα θέλησε να ασκήσει  και ο Σύλλογός μας.

Και σε άλλους κλάδους (οικοδόμοι, υγειονομικοί κ.λπ.) βρίσκονται σε εξέλιξη εκλογικές διαδικασίες. Αλήθεια δε γνωρίζουν ότι και σε συνδικάτα με πρώτη δύναμη τη ΔΑΚΕ κάνουν εκλογές αυτό το διάστημα;

Κομπάζουν, ότι σύμφωνα με την απόφαση του κλάδου, παραιτήθηκαν οι εκλεγμένοι αιρετοί τους από τις ηλεκτρονικές εκλογές, ενώ σε άλλη ανακοίνωσή τους λένε πως δε θα είναι  νόμιμες οι εκλογές του σωματείου μας, αν δε δώσουμε και δυνατότητα ηλεκτρονικής ψήφου.  Τι υπερασπίζονται τελικά;

Κομπάζουν ότι είναι η ισχυρότερη ΔΑΚΕ ή έστω πολύ δυνατή… τι κρίμα όμως που αυτή τη δύναμη την κατέθεσαν σε κυβέρνηση, Δήμο και Διεύθυνση Εκπαίδευσης !

Προκαλούν όταν λένε ότι η συμμετοχή στις εκλογές θα ήταν μικρή, επειδή δε θα συμμετείχαν … ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ!

Και βέβαια αναρωτιόμαστε:

Όλα αυτά τα κατάλαβαν οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ 2-3 ώρες πριν την λήξη προθεσμίας κατάθεσης ψηφοδελτίων, ενώ μέχρι τότε έλεγαν ότι θα συμμετείχαν κανονικά στις διαδικασίες;

Μέχρι και σε προσωπικές αιχμές καταφεύγουν! Τέτοια κατρακύλα! Ας μην κρίνουν πάντως εξ΄ ιδίων τα αλλότρια!

Αιδώς !!!  συνάδελφοι της  ΔΑΚΕ!

Τέτοια πρεμούρα να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, για να υπερασπίσετε την αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική!

Οι συνάδελφοι δεν είναι αφελείς! 

Μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση, τη δράση, τις θέσεις κάθε παράταξης σε κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα!  Τους βοηθάτε σ΄ αυτό με τη στάση σας!  

Τα  προσωπεία πέφτουν!
     
ΑΠΑΛΛΑΣΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ! ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ!

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα,» Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα, γλίτωσα τον εφιάλτη» έλεγε η δασκάλα

Ο πρώτος Έλληνας αντιεμβολιαστής εκπαιδευτικός σε αναστολή

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 24/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

sxoleio aithousa tsantes
Θεσσαλονίκη: Εξωσχολικοί προκάλεσαν ζημιές σε υπό κατάληψη Λύκειο - Έρευνες από την αστυνομία
Άτομα που δεν ανήκαν στη σχολική κοινότητα του 30ου Λυκείου Θεσσαλονίκης προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο - Καταδικάζουν το συμβάν το 15μελές και ο...
Θεσσαλονίκη: Εξωσχολικοί προκάλεσαν ζημιές σε υπό κατάληψη Λύκειο
Διαμαρτυρία για τον ελλιπή εορτασμό της ημέρας σχολικού αθλητισμού
Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Επαγγελματιών Αθλητισμού και Άσκησης σχετικά με τον ελλιπή εορτασμό της ημέρας σχολικού αθλητισμού
Διαμαρτυρία για τον ελλιπή εορτασμό της ημέρας σχολικού αθλητισμού