ΕΛΜΕ: Αντιδημοκρατική η κυβερνητική παρέμβαση στις εκλογές μας
Alexandros Michailidis / SOOC
Για την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων- Ζεφυρίου-Φυλής

Ως «αντιδημοκρατική» χαρακτηρίζει η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων- Ζεφυρίου-Φυλής, την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας, που στόχο είχε «να ακυρώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.».

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, το υπουργείο δεν επιτρέπει τις εκλογές παρόλο που «έχει εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων».

Επιπροσθέτως, καλούν «τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή την προκλητική και ωμή παρέμβαση στον Α΄ Σύλλογο που αποτελεί προοίμιο της εφαρμογής του ν/σ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ψήφισμα αλληλεγγύης

Τα σωματεία δεν μπαίνουν στον γύψο!

Από το ΔΣ της ΕΛΜΕ υιοθετούμε το ακόλουθο ψήφισμα για το θέμα των εκλογών του Α΄ Συλλόγου ΠΕ Αθήνας.

 1.    Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου από το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (παρότι έχει εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων). Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα της μη παραχώρησης σχολείων του Ζωγράφου για να διενεργηθούν οι εκλογές από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, η οποία μάλιστα ήταν υποψήφια με συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο που διανεμήθηκε στα σχολεία αλλά ανακοινώθηκε από την παράταξή της ότι δεν θα κατατεθεί στις εκλογές, στις 3/6, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.

 2.    Στηρίζουμε τη μαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. του Συλλόγου όλων των συναδέλφων και των συναδελφισσών την Τρίτη 8 Ιούνη, στις 18.30, στο προαύλιο του 1ου- 19ου Δημοτικού Ζωγράφου και σε καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 10ης Ιούνη.

 3.    Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που αναφέρθηκαν προηγουμένως, να παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνται για τη διενέργεια των εκλογών και να σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή τους στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου. Στηρίζουμε την απόφαση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για τη Γ.Σ. και τις εκλογές στις 14 και 15 Ιουνίου.

Καλούμε τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή την προκλητική και ωμή παρέμβαση στον Α΄ Σύλλογο που αποτελεί προοίμιο της εφαρμογής του ν/σ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί.
 ​     Το ΔΣ της ΕΛΜΕ
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καλαμαράκια
Εκτεταμένη παραπλάνηση σε χταπόδια, καλαμάρια και σουπιές στην Ελλάδα – Σοκαριστικά ευρήματα εργαστηριακής έρευνας
4 στα 10 προϊόντα έχουν λάθος εμπορική ονομασία – Πρώτη μεγάλης κλίμακας επιστημονική τεκμηρίωση απάτης στην αγορά κεφαλόποδων
Εκτεταμένη παραπλάνηση σε χταπόδια, καλαμάρια και σουπιές στην Ελλάδα – Σοκαριστικά ευρήματα εργαστηριακής έρευνας
Δημόσιοι υπάλληλοι
Δημόσιο: Εκτόξευση αναπληρώσεων το 2025 λόγω μαζικών αρνήσεων διορισμού – Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΑΣΕΠ
Ρεκόρ αντικαταστάσεων προσλήψεων, ταχύτερη έκδοση αποτελεσμάτων και χιλιάδες νέες προκηρύξεις για το 2026
Δημόσιο: Εκτόξευση αναπληρώσεων το 2025 λόγω μαζικών αρνήσεων διορισμού – Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΑΣΕΠ
sef-mageireuei.jpg
Δουλειά στη Σουηδία για σεφ με μισθό έως 2.800€ και παροχή διαμονής – Μεγάλες ευκαιρίες για το καλοκαίρι 2026
Σεζόν 2026 στη Σουηδία με υψηλές αποδοχές, διαμονή και προοπτικές μόνιμης συνεργασίας για επαγγελματίες της γαστρονομίας
Δουλειά στη Σουηδία για σεφ με μισθό έως 2.800€ και παροχή διαμονής – Μεγάλες ευκαιρίες για το καλοκαίρι 2026