Θεσσαλονίκη: Ημέρα ενημέρωσης για αποχή από την αξιολόγηση
Η Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης κηρύσσει την σημερινή ημέρα (Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου) ως ημέρα ενημέρωσης των εκπαιδευτικών για συμμετοχή στην απεργία - αποχή από την αξιολόγηση του υπουργείου Παιδείας

Η Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στα πλαίσια υλοποίησης των αποφάσεων του κλάδου για τη στήριξη της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση του υπουργείου Παιδείας, καλεί τους εκπαιδευτικούς, να συμμετάσχουν στην ενημερωτική σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη και θέμα την αξιολόγηση. Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00.

Επιπλέον η Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης απαντά σχετικά με φήμες που κυκλοφορούν περί συνεδρίασης των συλλόγων διδασκόντων τη δεύτερη φορά με το 1/3  των μελών ότι είναι εντελώς ψευδείς. Η εκπαιδευτική νομοθεσία είναι σαφής και δεν επιδέχεται απολύτως καμίας παρερμηνείας. Δηλώνει, επίσης, ξεκάθαρα ότι η ΕΛΜΕ θα καταφύγει και στη χρήση ένδικων μέσων για να προστατέψει τα μέλη της από την παράβαση καθήκοντος, την αυθαιρεσία και την κατάχρηση εξουσίας που επιδεικνύουν κάποιοι Διευθυντές.

Η ανακοίνωση της Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ

ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε ως κατάλληλη ευκαιρία την πανδημία του κορονωϊού για να επιβάλει την πανδημία αντιλαϊκών μέτρων που διαλύουν βασικές εργασιακές και μορφωτικές κατακτήσεις. Με σχολεία κλειστά ή ημίκλειστα προωθούν την Τράπεζα Θεμάτων και την μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ χτυπώντας βάναυσα το δικαίωμα στη μόρφωση. Επείγονται να εφαρμόσουν την αυτοαξιολόγηση-ατομική αξιολόγηση με στόχο τον αποχαρακτηρισμό της παιδείας ως δημόσιου αγαθού. Επιδιώκουν την κατάργηση του μαζικού σχολείου για όλα τα παιδιά, τη σύγκριση και κατηγοριοποίηση των σχολείων, την κατάργηση σχολείων και θέσεων εργασίας, την ενοχοποίησή μας για τα προβλήματα της εκπαίδευσης, το χτύπημα της παιδαγωγικής ελευθερίας.

Δεν θα τους περάσει! Με βάση τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ δίνουμε οργανωμένα και συλλογικά τη μάχη της απεργίας – αποχής από την αυτοαξιολόγηση.

Το  ΔΣ της Δ΄ ΕΛΜΕΘ στα πλαίσια υλοποίησης των αποφάσεων του κλάδου για τη στήριξη της απεργίας – αποχής καλεί του συναδέλφους των παρακάτω σχολείων, αλλά και οποιονδήποτε συνάδελφο δεν μπήκε στις προηγούμενες τηλεδιασκέψεις, να συμμετάσχουν στην ενημερωτική σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη και θέμα την αξιολόγηση την Τετάρτη 24/2 στις 7.00 μ.μ :

31ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης-ΓΕΛ Αγίου Γεωργίου-ΕΠΑΛ Σταυρού

Το λινκ της συνάντησης είναι : https://minedu-secondary.webex.com/meet/sardelis

Εάν σύλλογοι αποφασίσουν να ζητήσουν ενημέρωση από το ΔΣ, να ενημερώσουν στο μέιλ της ΕΛΜΕ.

Καλούμε τους Διευθυντές να κοινοποιούν άμεσα τις ανακοινώσεις του Σωματείου στους συναδέλφους.

Υπογραμμίζουμε σχετικά με φήμες που κυκλοφορούν περί συνεδρίασης των συλλόγων διδασκόντων τη δεύτερη φορά με το 1/3  των μελών ότι είναι εντελώς ψευδείς. Η εκπαιδευτική νομοθεσία είναι σαφής και δεν επιδέχεται απολύτως καμίας παρερμηνείας. Δηλώνουμε, επίσης, ξεκάθαρα ότι η ΕΛΜΕ θα καταφύγει και στη χρήση ένδικων μέσων για να προστατέψει τα μέλη της από την παράβαση καθήκοντος, την αυθαιρεσία και την κατάχρηση εξουσίας που επιδεικνύουν κάποιοι Διευθυντές.

Καλούμε τους διευθυντές και τους συλλόγους των σχολείων να μην πραγματοποιήσουν καμία συνεδρίαση για την αξιολόγηση εσπευσμένα και πριν πραγματοποιηθούν οι συσκέψεις και οι ενημερώσεις του σωματείου.

Να μη πραγματοποιηθεί καμία συνεδρίαση για την αξιολόγηση με κλειστά σχολεία και μέσω τηλεδιάσκεψης δεν προβλέπεται από πουθενά.

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ