Thumbnail
H Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών για την απαλλαγή του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας

H Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών θεωρεί νόμιμη και δικαιολογημένη απαλλαγή του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας η οποία πραγματοποιήθηκε, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, αφού πρώτα χρειάστηκε να φοβηθούν θεοί και δαίμονες. 

Η ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Εκπαιδευτικών 

I can breathe now

Επιτέλους! Η νόμιμη και δικαιολογημένη απαλλαγή του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε, αφού πρώτα χρειάστηκε να φοβηθούν θεοί και δαίμονες, από τα τοπικά έως το υπουργείο· αφού πρώτα δοκιμάστηκαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, έσπασαν στομάχια, ψυχολογίες και έφτασαν οριακές στιγμές για το αυτονόητο: για εκείνο που έπρεπε να είχαν κάνει κατά την επιλογή των Διευθυντών, τόσο εκείνοι της Διοίκησης που υποστήριξαν ανοιχτά αυτήν την επιλογή όσο και εκείνοι που την χρησιμοποίησαν κατά το συμφέρον .

Σαφώς, η έκβαση αυτού του αγώνα ανήκει στους συναδέλφους, στους γονείς και στους μαθητές και κατά συνέπεια στην ΕΛΜΕ που αφουγκράστηκε και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της σύγκρουσης. Και είναι τουλάχιστο ασέβεια, μια ιστορία που γράφτηκε με πραγματικό πόνο, να γίνεται έμμεσα « συνδικαλιά» για αμνήμονες.

Γιατί, όταν ξεκίνησε το ζήτημα, πριν τρία χρόνια και διανύουμε τον τέταρτο και κυρίως όσο συνεχιζόταν και κατά διαστήματα επανερχόταν ( γι ΄αυτό και οι πολλές καταγγελίες της ΕΛΜΕ) , ήταν αυτονόητο ότι το σωματείο και κάθε έκφρασή του (αιρετοί) θα στήριζαν ένα σχολείο ,το οποίο υπέφερε σε όλα τα επίπεδα. Γι’ αυτό και επειδή το δίκιο ήταν με το μέρος των εκπαιδευτικών ,των γονιών  και των μαθητών,  φυσική προέκταση του κινήματος ήταν η καταψήφιση του εν λόγω Διευθυντή στο ΑΠΥΣΔΕ .  Υπενθυμίζουμε ,επειδή κάποιοι σκόπιμα ξεχνούν ότι η απομάκρυνση του διευθυντή ήταν απαίτηση της ΕΛΜΕ ,ως συλλογικού οργάνου και εκφραστή των συναδέλφων και  φυσικό επόμενο για τους αιρετούς να το υποστηρίξουν.

Από την άλλη, δεν περιμέναμε από τη Διεύθυνση της Εκπαίδευσης να αναγνωρίσει ότι φέρει την κύρια ευθύνη για την κατάσταση στο Μουσικό (και όχι μόνο σε αυτό…), αλλά  ακόμα και σε αυτήν τη φάση βρέθηκαν  «γραμματείς και φαρισαίοι» οι οποίοι  υποστήριξαν την συνέχιση της ίδια κατάστασης!

Η φθορά που προκάλεσε η Διεύθυνση στο Μουσικό δεν μπορεί να μπει σε κανένα excel.         

Το σχολείο θα γεμίσει  ΠΑΛΙ με ΜΟΥΣΙΚΗ και ΓΕΛΙΟ, γιατί απλά δεν μπορεί, από τη φύση του, να είναι αλλιώς.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυν
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
Ένα βρέφος, μια 41χρονη και ένας 18χρονος μεταξύ των θυμάτων σε αιματηρή συμπλοκή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Westfest στο Σολτ Λέικ Σίτι
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
taksi
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η Ένωση ζητά άμεση κατάργηση της εισφοράς και διεύρυνση των θέσεων
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Μια γιορτή για όλους
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμαριάς και ο «Ηλιάτορας» ενώνουν δυνάμεις για ένα διήμερο δράσεων, τέχνης και συζητήσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και...
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών