Η ΟΛΜΕ για την έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας
Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες της Ομοσπονδίας μας για έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου, παρατηρούμε ότι δεν ελήφθη από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ κανένα μέτρο προς την κατεύθυνση αυτή.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξε από πλευράς υπουργείου αιφνιδιαστική νομοθέτηση διατάξεων, που βρίσκουν αντίθετη όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, όπως η ισοτιμία επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων κολλεγίων με αποφοίτους ΑΕΙ, αθέτηση δεσμεύσεων, όπως στην περίπτωση των αποφοίτων του ΠΑΜΑΚ, έλλειψη απαντήσεων σε επείγοντα θέματα, όπως η αποκατάσταση των εκπαιδευτικών που ήταν σε διαθεσιμότητα στο πρόσφατα ψηφισθέν ασφαλιστικό νομοσχέδιο και νομοθέτηση διατάξεων που αφορούν σε υπηρεσιακές μεταβολές, την ίδια ώρα που προσχηματικά μας καλεί σε επιτροπή υπηρεσιακών μεταβολών, τα μέλη της οποίας καμία ενημέρωση δεν είχαν για όσα νομοθετήθηκαν.

Τελευταίο και κορυφαίο παράδειγμα αποτελεί το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί τις αμέσως επόμενες μέρες στη Βουλή, για τις ακριβείς προβλέψεις του οποίου η ομοσπονδία έχει πλήρη άγνοια. Η ΟΛΜΕ τόσο στην τελευταία συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΕΘ όσο και με έγγραφό της (27.02.2020) ζήτησε να λάβει το πλήρες νομοσχέδιο και να γίνει άμεσα συνάντηση για αυτό, πριν την κατάθεσή του στη Βουλή. Αντ΄αυτού, μας εστάλη από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΥΠΑΙΘ δελτίο τύπου, στο οποίο αναφέρονται οι γενικοί άξονες του ν/σ.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε θα δεχθούμε να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση και απαιτούμε και πάλι να ενημερωθούμε για το ακριβές περιεχόμενο του επερχόμενου ν/σ και να ακολουθήσει άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, πριν την κατάθεση του στη Βουλή. Ελπίζουμε ότι έστω και τώρα θα ικανοποιηθεί το αυτονόητο αίτημά μας.

Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε ότι εάν στο νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνονται, σύμφωνα με τις εξαγγελίες και τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας στα ΜΜΕ, ζητήματα όπως τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία, η αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η τράπεζα θεμάτων και η σύνδεσή της με το εθνικό απολυτήριο και άλλα που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις της Ομοσπονδίας μας, ο κλάδος θα αντιδράσει δυναμικά.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ημερίδα υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας - «Ενδυναμώνοντας τις γέφυρες ανάμεσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια και τον Ελληνισμό της Διασποράς»
Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια
Εορτή Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί εφέτος στα σχολεία
Εορτή Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί εφέτος στα σχολεία
Εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή: Δίωρος εορτασμός την παραμονή, εκκλησιασμός με αντιπροσωπεία μαθητών αν μπορεί να γίνει με ασφάλεια,...
Εορτή Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί εφέτος στα σχολεία
Απολύθηκαν «τριμηνίτες» αναπληρωτές σε Κεφαλονιά και Ιθάκη
Απολύθηκαν «τριμηνίτες» αναπληρωτές σε Κεφαλονιά και Ιθάκη
Χρησιμοποιούν τους εκπαιδευτικούς σαν πιόνια  μιας χρήσης - Διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών
Απολύθηκαν «τριμηνίτες» αναπληρωτές σε Κεφαλονιά και Ιθάκη