Συνεργασία του Μουσικού Σχολείου Άρτας με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Το Μουσικό Σχολείο Άρτας υποδέχθηκε τον καθηγητή Κωνσταντίνο Χασιώτη και τον Κωνσταντίνο Ράπτη, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Την Τετάρτη, 4 Μαρτίου, υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τον κύριο Κωνσταντίνο Χασιώτη, καθηγητή στο Τμήμα  Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τον κύριο Κωνσταντίνο Ράπτη, επίκουρο καθηγητή στο ίδιο τμήμα.

Οι δύο φιλοξενούμενοι αρχικά ενημέρωσαν τους μαθητές μας για τη λειτουργία του Τμήματος, το πρόγραμμα σπουδών του, τις κατευθύνσεις που προσφέρει, τη δυνατότητα για μεταπτυχιακές σπουδές και την επαγγελματική εξέλιξη των αποφοίτων.

Στη συνέχεια, ο κύριος Κωνσταντίνος Χασιώτης, παρουσίασε στους μαθητές το όμποε, μίλησε για την ιστορία του οργάνου, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και τη σχέση του με άλλα όργανα όπως τον παραδοσιακό ζουρνά. Ερμήνευσε επίσης μία σπουδή εποχής μπαρόκ. Στο δεύτερο μέρος της εκπαιδευτικής δράσης ο κύριος Χασιώτης συμμετείχε σε πρόβα μουσικού συνόλου δυτικής μουσικής από έγχορδα και πνευστά. Έδωσε στους μαθητές μας οδηγίες για τη σωστή στάση του σώματος, το κούρδισμα των οργάνων και επεσήμανε το ρόλο της μελέτης και της πειθαρχίας στην παρουσίαση έργων κλασικής μουσικής.

img_6776.jpg

Ο κύριος Κωνσταντίνος Ράπτης, παρουσίασε το ακορντεόν και έλυσε τις απορίες των μαθητών σχετικά με το παίξιμο του οργάνου,τα μπάσα του και τη συντήρησή του. Επίσης παρουσίασε και το μπαντονεόν και έκανε αναφορές στην αρμόνικα. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ιστορία του μπαντονεόν, στις χώρες που το συναντάμε και μεταξύ των τραγουδιών που έπαιξε, ακούσαμε και τάνγκο, καθώς το μπαντονεόν σε αυτό το είδος μουσικής έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Μας εξήγησε οργανολογικά τις ομοιότητες και τις διαφορές που έχει με την αρμόνικα και τη σπουδαιότητα της φυσούνας σε αυτά τα όργανα, δείχνοντάς μας δυναμικές στο όργανο. 

Ευχαριστούμε τους δύο επισκέπτες μας για το όμορφο κλίμα που δημιούργησαν, τη θετική τους διάθεση, τις πληροφορίες που μας έδωσαν και την πρόσκλησή τους να συνεχιστεί η συνεργασία και με επίσκεψη του σχολείου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ευχαριστούμε τους μαθητές μας για το ενδιαφέρον που έδειξαν και τη συμμετοχή τους και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που στήριξαν τη δράση.

Ευχαριστούμε την επιχείρηση «Κτήμα Θεοχάρη», που κάλυψε τη φιλοξενία των επισκεπτών μας.

Η Διευθύντρια

Ανθούλα Ζιώρη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μωρό
Θεσσαλονίκη: Γονείς άφησαν μωρό που έκλαιγε στο μπαλκόνι και κοιμήθηκαν με κλειστές τις μπαλκονόπορτες
Οι γονείς κοιμόντουσαν με κλειστές πόρτες – Συνελήφθησαν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο
Θεσσαλονίκη: Γονείς άφησαν μωρό που έκλαιγε στο μπαλκόνι και κοιμήθηκαν με κλειστές τις μπαλκονόπορτες
Στέφανος Παραστρατίδης
Παραστατίδης σε Ζαχαράκη: «Ανεξήγητες οι συγχωνεύσεις ΣΑΕΚ»
Παραστατίδης σε Ζαχαράκη: «Θα συνεχιστούν οι συγχωνεύσεις σχολών που οδηγούν στην αποψίλωση περιοχών από κρίσιμες δημόσιες δομές κατάρτισης;»
Παραστατίδης σε Ζαχαράκη: «Ανεξήγητες οι συγχωνεύσεις ΣΑΕΚ»
Στρατιωτικές σχολές
Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές: Ανοικτές οι προθεσμίες για υποψήφιους Έλληνες του εξωτερικού
Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις του ακαδημαϊκού έτους 2025–2026 – Αναλυτικές οδηγίες και ημερομηνίες υποβολής
Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές: Ανοικτές οι προθεσμίες για υποψήφιους Έλληνες του εξωτερικού
iep
ΙΕΠ: Στοχασμός και τεχνητή νοημοσύνη - Το σχολείο του αύριο ξεκινά σήμερα
Το “The Lyceum Project 2025” ανοίγει διάλογο για την εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης – Παρασκευή 20 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών
ΙΕΠ: Στοχασμός και τεχνητή νοημοσύνη - Το σχολείο του αύριο ξεκινά σήμερα